• Akkush
    Azt hiszem én valamiféle új rekordot állíthattam fel.

Történt ugyanis, hogy a hétvégén rászántam magam Vista tesztre... Semmi gond nem volt vele 20 perc alatt fel is ment. Fájlok felülírva és így tovább... Kb. 2-3 óra múlva viszont már a kezdetkor megjelnő új dolgokról szóló ablakocskát már nem lehetett megnyitni. Alig fél órával később már a vezérlőpultot sem lehetett elérni a start menüből (intézőből viszont el lehetett). Ez alatt azt kellene érteni, hogy rákattint, ablak megjelenik fehér tartalommal és kb. 5 mp után eltűnik magától... De hát így mégsem élet az élet, egy gyors rendszervisszaállítást csináltam, ami vissza is hozta a vezérlőpultot meg ezt a másik ablakocskát. Viszont ekkor egy csomó fájlocskám eltűnt, amit eddig rámásoltam a gépre. Ezért bedühödtem rendszervisszaállítás visszavonva, majd a visszatérő fájlokat kimentettem egy másik vinyóra. Mivel a vezérlőpult továbbra sem volt elérhető úgy döntöttem, akkor Vista reinstall... Szokásos bootolás utáni telepítést akartam, de vmiért nem jöttem rá, hol van az a szokásos változat, miszerint hogy partíció kezelésével kezdjük a telepítést. Helyette csak ez a vista indítósdi meg memória ellenőrzést találtam.

Élelmes gyerek lévén elő az xp cd, majd annak segítségével újjáalkottam az eddigi partíciót és formáztam, majd kilépve az xp telepítőjéből ismét elkezdtem telepíteni a Vistát. A poén csak most következik... A telepítés elején a kiírt dvd-ről felmásolja a cuccot, majd eljutok a telepítésben odáig, hogy kiválasztom a billentyűzet típusát és utána már csak azt tapasztalom, hogy a gépem halálra dolgozza magát vmin... Kb. 45 perc után meguntam a dolgot (eredetileg 20 perc környékén sikerült felraknom) és felraktim vissza a jó kis nlite-os xp-met...

Egyébként rendkívül jónak találtam a Vistát, könnyen kezelhető. Gépigényét tekintve nem fogyaszt sokat, 100 MB ram-mal többet evett meg mint az xp-m... A tv kártyámon kívül mindent felismert, szóval én használnám a vistat ha hagyná... Szóval sz'tem ez új rekord, nem sok embernek sikerülhetett ilyen rövid idő alatt teljesen használhatatlanná tenni a Vistát :D