t1b1k3#81
Én most mellőzném a lentiekhez való hozzászólást. Inkább magáról a játékról írnék egy kicsit. Régóta játszom az NFS-ekkel (már az első rész óta, nagyjából 98 óta) de ez szerintem nem lett egy jó darab. Ki is fejtem, hogy szerintem miért. Grafika: hát aki szereti a képregényeket, az rossz ember nem lehet. Ez tök jó, de nem ebben a játékban (jól futott a game, nem is erre értettem). Enyhe túlzásokban szenvednek azok akik készítették a látványvilágot. Mióta látszik a kondenzcsík egy autón? Mert én nem nagyon láttam ám sosem, pedig szinte naponta autózom nem kis sebességekkel. :-) Kicsit furcsa az összhatás a grafikában, de jól kidolgozott és az autók is kellően realisztikusak (tesztelve 1024x768 max. grafikán). Kezelhetőség: na itt aztán átjött a konzolok átka rendesen. Nekem nem jött be. Idétlen és nagyon arcade. De nagyon. Meg aztán váltásnál igazán lekezelhetné jobban a billentyűzetet. Sokszor be is sipolt a gépem, mert a buffer igencsak megtelt. A fizika bődületesen vicces és elnagyolt, ezen a téren egyre jobban romlik a sorozat. Néha láttam olyanokat, hogy nevettem és lestem egyaránt. A legjobb az volt mikor 2 percen át toltak a rendőrök a levegőben és még csak le sem tartóztattak. Hurrá! De legalább már az autók is tudnak levitálni. :-) Hangok: olyan cool érzést akar kelteni, de csak a Canyon muzsikák ütnek igazából. A többi csak egy sebtében összevadászott audio-hervasztás. Erről többet nem akarok írni, mert igazából nem fogott meg. Sztori/játékélmény: Ilyen hamar NFS-t még nem toltam végig (karrier-mód)! Egy délután! Te Jézus! Jön az online-őrület itt is. Gyors verseny, kihívás... meg a többi. Ezek kicsit azért maradtak laposkák. A Rizikó-szerű térképesdi szintén okos akar lenni, de még sokat kell tanulnia. Nem tudom... Vegyesek az érzéseim, mint egy turkálóban. Vannak benne jó dolgok, de a nagy része csak maszlag. Lehetett volna jobb is véleményem szerint. A másik, bár ez elvileg csak szubjektív vélemény, hogy hol a jó életben vannak egy tuning-gammából az "alapgépek", mint pl. a Hondák, Toyoták (jó, Supra van - ez egy alapgép)?! Na mindegy. Ez csak tényleg egy saját vélemény. Gépigény: hát azért ugrott ám rendesen, már nem azért de nekem ne mondják, hogy a minimum konfigon játszható a game. Hiszem ha látom. A Carbon-ban már meg kellett gondolnom az élsimítás használatát is. Összeségében már most nem játszok vele annyit mint anno egy Underground-résszel. Azok nem voltak ennyire komplexek, de nyújtottak valami olyasmi érzést, amit egy MW vagy egy Carbon örök időkig csak kereshet, megtalálni sosem fogja. Grafika: 4/5 Hangok: 3/5 Játszhatóság: 3/5 Hangulat: 3/5 Gépigény: 3/5