q13579#16
Sztem abszolut de felesleges az egész. Annyira idétlenül alakul a helyzet már évekóta ezen a piacon, hogy az már nevetséges.
Gondoljunk csak arra hogy pár évvel ezelőtt megjelentek a HD-s tévék, amik ugye joval nagyobb felbontásra képesek mint a sima tv-k. Viszont tök felesleges, mert műsort ugyanolyan felbontásra szornak mindenhol. 4 év mulva esetleg jönnek a teljesen digitális müsorszórások is, amikor már szinte minden ado átáll arra, vizsont addig meg már hol lesz a plazma meg az lcd-s technologia...
Nemrég akartunk mi is beruházni majd 500000-et egy samsung lcd-re, de amikor megláttam hogy hoyg néz ki a sima kábeltévé adás, és egy dvd a barátomék braviáján.... Egyszerüen hiába nagyon kemény a tv ha szanaszét huz mident. Mondjuk ha gépet kötsz rá azzal télleg gyönyörü, de hát az ember nem monitorra akar használni egy 40 colos masinát.
A blue-ray meg mint olyan megintcsak felesleges és elhamarkodott lépésnek tartom. Egyértelmüen az a gond hogy a "normál tv-s" felhasználó arra veszi a tv-jét hogy leüljön megnézni egy focimeccset, vagy az éppen aktuális sorozatot, és csak ritkkább esetben jut a preferencia rendszere alapján dvd-ézésre ideje. Ezért egyértelmü sztem hogy a legideálisabb az lenne és lett volna, ha joval nagyobb pénzt ölnek a kül gyártok abba is hogy az adásszolgáltatok "digitalizálodjanak". Gondolkodás nélkül megvenném a tv-t is, ha olyan lenne a képe mint a demo videokon. Mert az tényleg gyönyörü.
De ez kb olyan manapság, mintha lenne egy ferrarim, de egy falu szélén laknék 100 mérföldekkel a betunottol.