58
-
szombi #18 Még jobb egy falu szélén, mert egy város belsejében még annyira sem tucc döngetni... -
szombi #17 Szerintetek ez a 100 kbyte-os videó jól adja-e vissza az ultra-HD-? -
q13579 #16 Sztem abszolut de felesleges az egész. Annyira idétlenül alakul a helyzet már évekóta ezen a piacon, hogy az már nevetséges.
Gondoljunk csak arra hogy pár évvel ezelőtt megjelentek a HD-s tévék, amik ugye joval nagyobb felbontásra képesek mint a sima tv-k. Viszont tök felesleges, mert műsort ugyanolyan felbontásra szornak mindenhol. 4 év mulva esetleg jönnek a teljesen digitális müsorszórások is, amikor már szinte minden ado átáll arra, vizsont addig meg már hol lesz a plazma meg az lcd-s technologia...
Nemrég akartunk mi is beruházni majd 500000-et egy samsung lcd-re, de amikor megláttam hogy hoyg néz ki a sima kábeltévé adás, és egy dvd a barátomék braviáján.... Egyszerüen hiába nagyon kemény a tv ha szanaszét huz mident. Mondjuk ha gépet kötsz rá azzal télleg gyönyörü, de hát az ember nem monitorra akar használni egy 40 colos masinát.
A blue-ray meg mint olyan megintcsak felesleges és elhamarkodott lépésnek tartom. Egyértelmüen az a gond hogy a "normál tv-s" felhasználó arra veszi a tv-jét hogy leüljön megnézni egy focimeccset, vagy az éppen aktuális sorozatot, és csak ritkkább esetben jut a preferencia rendszere alapján dvd-ézésre ideje. Ezért egyértelmü sztem hogy a legideálisabb az lenne és lett volna, ha joval nagyobb pénzt ölnek a kül gyártok abba is hogy az adásszolgáltatok "digitalizálodjanak". Gondolkodás nélkül megvenném a tv-t is, ha olyan lenne a képe mint a demo videokon. Mert az tényleg gyönyörü.
De ez kb olyan manapság, mintha lenne egy ferrarim, de egy falu szélén laknék 100 mérföldekkel a betunottol. -
#15 3 éves fórum topic -
#14 Ööö már elég rég itt van.. Nekünk is digitális van már egy ideje, és még azt se lehet mondani, h drága, asszem havi 3 v 4 ropiért jön vmi 4-500 adó, abból olyan 80-90 a magyar! (upc) -
#13 -
#12 20 év múlva kiváncsi leszek mi lesz majd helyette
"Fejlesztők már a nagyelbontás következő generációján dolgoznak. A japán NHK működés közben demózta új UltraHD rendszerét, mely a jelenlegi HD felbontás 16-szorosát nyújtja (négyszeres vízszintes és négyszeres függőleges pixelszám, 7680x4320). "Jelenleg még csak 2 UltraHD kameránk letezik, de 20 éven belül a lakásokba is eljut ez a formátum" - mondta Kojhi Mitani az NHK-tól.
A nagy képhez komoly hang is kell: 22.2 csatornás hangrendszerben képzelik el a tökéletes teret az UltraHD filmekhez. Video itt ! (A 10 méter képátlójú vászonra vetített 12 perces UHDV demóanyag 3.5 terrabyte helyet foglalt...)" -
#11 Azért az kicsit ellentmond neked, hogy a legnagyobb sláger a műszaki cikkek közül évek óta a DVD lejátszó karácsonykor és egész évben -
egyember1 #10 "Egy DVD filmet a 27-32-40 colos LCD képernyőn bámulva szép nagy pixeleket látunk. " Ez komolyan igaz? En meg ugyan nem neztem meg egy dvd filmet sem nagykepernyos tvn, sott, nagykepernyos tvt sem lattam kozelrol, de a 19"-os TFT-men a sima mpeg/avi sem kockas kulonosebben.
Tenyleg kell ez a technologia? Van ra szukseg? -
#9 Itt most nem az élettartamról, vagy a használhatóságrol van szó hanem a technológiárol. A korral haladni kell, ami nálunk nem hogy elörre hanem majdhogy nem visszafele veszi az irányt vagy stagnál. És ez itt a gond. Digitális müsorszórás? Mire ideér ( talán egyszer az életben ) addigra már rég elavult lesz. -
#8 A vhs-t azért nem kellene leírni. A vhs rég kinőtt abból a korszakból, amikor ilyesmi hangalámondásos filmeket néztünk rajta.
Azért egy jó minőségű hi-fi felvétel, esetleg S-VHS néha agyonver egy kockás upc direct sugárzást.
Márpedig arra a célra, amire használják, vhs is bőven elég.
Plusz, agyon törhetem a videokazettát, a szalag akkor is felhasználható marad.
Dvd-nek adsz egy karcot és kuka. -
BigPunisher #7 ajándék vhs kazettákkal muhahahahaha
bár nekem még mindig könny szökik a szemembe ha az amerikai nindzsa 4 szinű, alámondásos(ugyanaz a férfihang), ugráló hangú verziójára gondolok...
igazad van....sok időbe fog telni, de szerintem nem baj az, ha néhányan lemaradnak...ez sem lesz örökérvényű megoldás,20 év múlva kiváncsi leszek mi lesz majd helyette
ja és szerintem sokan azért várnak éveket, hogy a rendszer faszán kiforrja magát, aztán majd belenyulnak/nyulunk a tutibaok/mi is....
-
#6 Ez nagyon szép ami le van írva, csak kár hogy ezek a dolgok inkább nyugatra lesznek érvényesek ahol meg is tudják fizetni és használni is tudják az uj technológiát. , "1-2 éven belül földi halandók is megengedhetik majd maguknak az audiovizuális digitális orgazmust. " --> Magyar viszonylatokat nézve kb 6x szorzót alkalmazhatunk és még lehet hogy keveset is mondtam ezzel. Hihetetlen hogy mennyire elvagyunk maradva az átlaghoz képest, és ez ugy látszik igy is fog maradni még jó sokáig. Nem rég láttam egy hipermarketben, VIDEOLEJÁTSZÓT!! vásároltak ajándék VHS műsoros kazettákkal. Állitom hogy a lakosság 70%-a nem is hallott ezekröl az uj technologiákrol, dvd adás-vétel is éppen hogy realizálódott mostanra szerintem hazánkban. Ez kevés, nagyon kevés. Ezzel nem kiröhögni vagy lenézni szeretném az embereket , csak igy látni igazán a "lemaradásunkat". Ugyan már...2006-ot írunk és Magyarországon élünk.. -
ropi21 #5 ha azt nem is a magyarországon is fogható (műhold) discovery hd adása nem olyan rosz dolog így ^^ -
#4 Meghalni nem fog, de így asztali formában értelme nulla.
Meg ezek a műsorszórások/műsorok... 1080i-ben vegyem fel az analóg mónika sót? -
#3 300 ropi, hm, annak idején a dvd író is igy kezdte.. majd 2 év múlva, ez is 50 ezer lesz mint a mai asztali dvd irók... -
#2 miért is? -
#1 sztem meghal :)