prezideente#55
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
1. már bocs de, öööö... üüühmm ööö utálom ha idézitek mondatokat mer a legtöbb ember annyira szelektíven idéz és elválaszolgat magának a féloldalas hozzászólásból 3 szóra én ettől a falramászok
2. a több magos procik? mit mondjak erre? 2 mag 2 szál... 4 - 4
3. itt nem nagy erős önmagában is életképes brutál magokról van szó.... hanem vektorprocikról... amúgy meg mondom nézzetek utána én ezt csík írtam érdekességnek, a tesztben 1 niagara szerepelt(csk poénból 1,67GHZ), 1 PPC G5(erre nem emléxem), 1 Opteron(sajna erre se), és 1 2magos intel(minda 2 mag 2 GHZ bocs nem jegyeztem meg az intel szerverproci nevét, mert amúgy rohadtul nem az érdekelt :) bocsánat)
4. a PS 3 nem igaz, az meg persze igaz hogy a core duo messze 3x-4x annyit nyújtott teszteken használat közben mint 1 PPC G5....(megjegyezném a Core 2 magos volt a PPC meg magában, és ha nem ver meg 1 3éves procit az eszméletlen szégyen lett volna.... és mikor összehasonlították a PPC 2magos változatával nem lett olyan csúfos a vereség)
5.sztem őrült idézgetés helyett már bocs de olvasd végig rendesen, az Intel és a Sun két teljesen különböző utat jár de elmondhatom még1x az intel u.olyan nagy erős magokat pakol, a Sun meg az IBM kicsiből sokat, így azt éri el hogy nagyon kis órajelen nagyon nagy teljesítményt kap és ez egész más
Vissza térve a Niagara tesztjére majdnem mindenben első lett, kivéve Fl.P. számításokbanmer neki csak 1 1sége van, de a legkisebb órajel mellett nyújtotta a legnagyobb teljesítményt, a legkisebb volt a fogyasztása stb... ha érdekel vkit a 2. a PPC G5 lett a 3. az Opteron és a 4. az Intel (talán Xeon a neve? :D hirtelen beugrott :))
És nem csak hülye teszt volt, használat közben, elég nagy terhelés mellett ment. :P
Th: csak 1 megjegyzés. én nem akarlak megsérteni de a Naiagara nem játékokhoz van tervezve... mint mondtam csak 1 float point 1ség van benne, ezért 3d-s számításokhoz háááát mondjuk ki szar, de 1 szervernél v szuperszámítógépnél hatalmas hasznát veszik, és PS3nál meg nem az a helyzet h a wines játékot próbálják áttenni mint mondjuk más oprencernél teljesen más a platform másképp kell programozni stb, ott sztem megoldják...
Én csak jelezni szeretném h sztem az Intel soxor nagyon bután csinálja, csak annyira nagy mindent túlél, és mindenki csak azt látja milyen jó, míg pl a Sun ami hajdan 1 nagy cég volt félresodorták de még mindig ott van a piacon nincs nagy részesedése de küzd és nagyon kreatív dolgokkal áll elő....
És h érezzem az idézgetés élvezetét :)
"Annyi szálat tud futtatni egyszerre egy proci, ahány magja van! Többet nem tud futtatni semmi, mint ahány magja van, CSAK LÁTSZÓLAG futtathat többet, ütemezési algoritmusokkal váltogatva időnként a szálakat."
ÉS ITT A LÉNYEG! :) a Niagarának annyi magja van, nem 1 nem 2 nem 3 rengeteg...
Csak az a baj h ha úgy gondolkodsz mint az intel akkor nem érted... Nem 3gigás magokat raknak 1más mellé...
Ez pont olyan mint a szuzuki kontra Hammer... v toyota vs hammer...
Nagy amcsi kocsiban mit néznek? nagyobb motor, erősebb motor...(a világ össz CO2 kibocsátásának 43%-a!!!!!! az USA érdeme) ellenben Japán autó: megnézik 1 henger h lesz erősebb és nem pakolják bele a hengereket... ezért fogyasztanak sokkal kevesebbett ugyan azzal a teljesítményeket...
És ez az egész amcsi identitás: 160 cm magas szingli nőnek minek 4 literes óriásterepjáró 15l/100km kocsi amit soha a büdös életbe nem visz terepre?
Na körülbelül ez az intel is: nagyobb órajel, nagyobb teljesítmény(erről szól az egész P4)... csak nemrég jöttek rá h ez nem jó ->ezért csináltál a core-t(vagy lehet korábban rájöttek de azért nyomták h a P4 mennyire jó)