• BlackRose
    #22
    "Aki meg tud semmisíteni valamit, annak abszolút hatalma van fölötte!" F.H.

    Ez ugye mindenre igaz... merthogy mindenki megtud semmisíteni mindent, tehát mindenkinek abszolút hatalma van minden fölött. Persze az amcsik nukleáris fegyverhatalma azt hiszem sokkal hatékonyabb egy világot "megsemmisítő" hadjáraton. Sok sok hibát követ el az USA, sokat el követett a múltban is és el fog követni a jövőben is, meg a világ többi (non-USA) részére is ugyanez érvényes, de az nem jelenti, hogy mindent megsemmisítő abszolútista szörnyetegnek nyilvánitsunk valakit. Nem az igazi nagyoktól kell félni, azoknak soha nem érdeke, hogy valaki ellen lépjenek fel, indoklás nélkül, azoktól kell félni akik többre törnek mint amennyire képessek és akiknek valojában hatalmuk a határon van, vagyis még elég erőssek, hogy megfékezzék ellenfelüket, de már nincs annyi erejük, hogy ez a megfékezés nélkül hatalmassak maradjanak. Az USA nem ilyen, lehet, hogy egyszer majd olyan lesz, de az a nap még távol van.

    Na mindegy, USA ide, USA oda, az Internet mehet nemzetközi domainkezelésre, de semmi többre. Sajnos megszoktuk, hogy ami nemzetközi, az hamarossan elképesztő bürokrata kormányzó szervezetté válik. Sehol nem annyira nagy a limited government ideologia mint az USA-ban, persze ott is már nem elég erőss, és ott is már megérkezett a korlátlan hatalom, de másik országokban ez sokkal hatalmasabb, nemzetközi szinten meg elképesztő. Szerintem az USA két év múlva visszatér, abban a pillanatban amikor Bush és bandája kivonul a fehérházból, Demokraták és Republikánusok is azt fogják mondani, "na ezt megúsztuk". Ahogy Woody Allen mondta (már én is idézzek) "ha maga indul, nem nyer", gondolva erre, hogy a Republikánusok csak azért szavaztak rá, hogy ne Demokrata elnök legyen, miközben átkozzák (magukban persze) azt a napot amikor GWB-t beültették a fehér házba, azt a GWB-t aki letaposott minden Republikánus alapelvet, aki a legnagyobb költségvetési hiányt és a legkorlátlanabb kormányt vezeti az USA történelmében. A legliberálisabb Demokraták is csak álmodni tudnak arról a túlzott és alkotmányellenek lépésekről amelyeket GWB és bandája tesz. Csak szerencsére USA nem egyenlő GWB, soha nem volt és soha nem lesz.

    P.S. a mindenki megtud semmisíteni mindent, vagy akármit is, ajánlom Leonard E. Read - I, Pencil című rövid irását... hogy mennyire is tudunk magunk valamit megcsinálni, elkövetni...

    http://www.fee.org/pdf/books/I,%20Pencil%202006.pdf