• BlackRose
    #20
    Csak szeretném helyére rakni a dolgokat. AZ INTERNETET SENKI NEM IRÁNYITOTTA. Bár eddig nem, és félek, hogy hamarossan irányítani fogják. Az Internet égbefutó fejlődése éppen annak az eredménye, hogy senki nem irányította. Az USA (ICANN) csupán a domain kiosztását kezelte, félek, hogy ezután egy komoly Leviathan féle "modern" főleg politikai alapú szervezet már nem csak a domain kiosztást fogja végezni, hanem egy fejlődést gátló szabályzó bürokrata rendszer lesz amelynek az a napi kenyérkeresése, hogy szabályozza és irányítsa az Internetet. Szóval nekem semmi kifogásom, hogy a domain kiosztás az USA kezében maradjon (habár erről már lemondtak, csak átmenetileg még megtartják egy ideig), és az ellen sincs kifogásom, hogy nemzetközi szervezet végezze az ICANN feladatát, de csak azt, semmi mást, az ilyen fajta IGF-ek sajnos az ellenkezőjét mutatják.
    P.S. az 1800-as években útlevél nélkül lehetett utazni egész Európában, a biztonság mánia, ma oda vezetett, hogy már lassan a házadból sem jöhetsz ki engedély nélkül. A kötelező biztonság nem más mint kizsákmányolás. Kényszer, kötelező, nem egyenlü a szabadsággal. Az Internet ma még szabad, sajnos nem sokáig marad már az.

    Andris ha az amcsik lekapcsolnák azt a 13 gépet... persze, meg ha elfogyna a földön a levegő... szóval vannak dolgok amelyek lehetetlenségek. Pl. amikor az egyik ilyen csúcsdomain gép tavaly veszélyeztetve volt New Orleans közelében (Katrina), akkor elképesztő erőfeszítésekkel helikopterekkel szálították a generátoroknak az üzemanyagot, mert ha kiesik a gép akkor tízmilliárdos veszteségek, pénzügyi világ lebénulása, kommunikáció kiesés szóval megengedethetetlen dolgok történtek volna (és ez csak 1 gép). És most a telyes képet magam előtt látva, gondolom, hogy az USA lekapcsolja a 13 gépet és elküldi magát is és az egész világot vissza a kőkorszakba... lehetetlenség. Politikai marhaság az egész. Elfogadom, hogy ezeket a dolgokat nem csak az USA-ban kell intézni, de azért mert ez értelmes megoldás, mert az Internet nemzetközi, mert minden embernek fontos, de amikor olyan marhaságokat hallok, hogy azért kell ez, mert az USA majd kiszúr mindenkivel, mert az USA majd a világ ellensége lesz, meg hasonló, akkor szégyenlem magam, hogy ember vagyok.