Epikurosz#39
Én, amikor egyetemista voltam, kipróbáltam a meclo-phenoxatot és a pyramidont (egyik román, másik bolgár készítmény volt).
A második kicsit agresszívvé is tett ráadásul.
Amúgy orvossal írattam fel (ellenőrzött körülmények).
Nem sok hasznuk volt. A memória javult, de a bemagolt infók nem voltak annyira tartósak, mint a normál körülmények között megszerzettek.
A különbség kb. az, mint amikor izomnövelőkkel dagasztod fel magad, vagy szép lassan, türelmesen, edzéssel.
Mindenki döntse el, hogy melyik a célravezetőbb. Én mindenképp a natúr módszerek híve vagyok, bár, ahogy öregedem, elnézek magamnak napi egy kávét (régebben ennek is ellene voltam, csak ugye a pajzsmirigy kezdett ellustulni, és az anyagcsere lassulni).
Hitlerről és Göringről köztudott, hogy kemény amfetamin és morfium fogyazstók voltak. Ez talán megmagyarázza sok tettüket, főleg a háború utolsó két évének baklövéseit.
A mai amcsi gyakorlat, hogy szintén amfetaminnal pörgetik fel a pilótáikat, szintén megmagyaráz sok baklövést, amelyet a háborúk során elkövetnek. Szerintem a koreai és a vietnami háború idején ez is oka lehetett kudarcaiknak.
Az persze más lapra tartozik, hogy ha a katonáidnak nincs motivációja, akkor mivel fogod őket harcra. A módszert már a perszák is használták amúgy, sőt a szkíták (gombákkkal!), de a britek ellen a dél-afrikai törzsek is (volt erről szép kis dokufilm a tévében. ott is gombákat használtak).