FAQ
  • Hogthar
    Szerző: BaluHuNTeR
    Sziasztok!
    Akit érdekel, mindenképp olvassa el ezt a hozzászólásomat!
    A hírek résznél olvashattátok (de ha nem akkor itt olvashatjátok :D), hogy szeretném (remélem más is), ha újra megpróbálnánk egy kis multis, privát csapatba összeállni. Tavaly nyáron az SG forumról össze jöttünk páran, és játszottunk több alkalommal is így, és szerintem mindenki tanusíthatja, hogy nagyon jó volt. Aztán nyár vége fele volt egy kis kavarodás, ennek az oldalnak a régi közösségével megpróbáltunk egyesülni, de a különböző játék szokások miatt viták alakultak ki, sokan - főleg SG-sek közül - eltűntek. Nyilván az is közre játszott, hogy véget ért a nyár is... meg végülis talán jó is volt szüneteltetni :)

Tehát a terv az, hogy bizonyos napok estéjén össze gyűljünk páran (szerintem ideális lenne a 12-14 fő), megbeszélés alapján, és jó kis LAN szerű partikát játszunk :) Tavaly még voltak akadályok, volt hogy fél óráig szervezkedtünk mire el tudtunk kezdeni a játékot (hozzáteszem, szerintem megérte időnként!), most már szerintem sokkal jobban fog menni minden.

Tehát a technikai rész:
    Hamachi: A Hamachi okozott talán a legtöbb problémát tavaly. Hiszen több hiba lehetőség van benne, és egy szobába premium nélkül csak 15-en férnek be. Tavaly úgy csináltuk, hogy létrehoztunk 3 szobát, szerver készítő lépett be minden hova. Viszonylag működött, de volt kavarodás benne rendesen :D
    Na most a hiba lehetőséget egyre jobban ismerjük, úgyhogy ezzel már nem hiszem hogy gond lesz. 1.0.1.5 -ös verzióju Hamachi kell, egyéb problémákra valószínűleg itt találtok választ: http://hamachi.workforyou.hu/faq.php?cat_id=1
    A Hamachin most is több szobába leszünk (feltéve ha szükség lesz rá), de a szervezés annyiban módosul, hogy egy ideiglenes szoba lesz megadva, a beosztást pedig én (vagy esetleg 1-2 felhatalmazott személy fogja) végezni, tehát hogy ki melyik szobába lépjen majd be. A szerver meg minden szobában bennt lesz! (az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket majd privátban megbeszéljük!).

Voice chat (mikrofonos csevegés): Mivel a játékban nincs voice chat, egy külön programra lesz szükség. A program megegyezés alapján vagy Ventrilo vagy TeamSpeak lesz. Én a Ventrilo -t pártolom (főleg a minősége és egyszerűsége miatt).
    A megbeszélt program használata kötelező lesz, azt meg megbeszéljük még hogy kötelező legyen-e a mikrofon is.
    A csapat elosztás mindig más lesz. Ha játékban rendeződtünk, akkor a csevegő programban is 2 csapatra osztódunk majd. Ventrilo-nál egyszerű, mert aki szervert csinál az eleve át tudja helyezni a felhasználókat.
    Időnként (szintén megbeszélés alapján) játék közben is cserélgetnénk majd a csapat elosztást!

Szerver: Namost a saját készítésű szerver kicsivel előnyösebb volt a szervezési szempontból, mert akkor tényleg akkor mentünk csak ha többen ráértek. Mindenesetre megpróbáljuk így, de jó lenne ha a megbeszélt idő pontban mindenki fennt lenne a CHAT-en, illetve majd hangcsevegő programon.
    A hangcsevegő programmal kapcsolatban mint írtam, Ventrilo a legjobb megoldás szerintem. A szerver sem igényel nagy sávszélességet, így előnyösebb ha valamelyikünk csinál (szerintem én fogok =) ), mert akkor egyszerűen szét fogunk tudni válni majd 2 channelre.

Játékmeneti szabályok: Gondolom idő folyamán nem jött arra lehetőség, hogy le korlátozzuk bizonyos castok számát. Úgyhogy valószínűleg a gránát vető használata nem lesz engedélyezett. Ha jól emlékszem más szabály nem volt ezzel kapcsolatban.

Tehát ezek lennének a terveim ezzel kapcsolatban. Akit ezek a szabályok után is érdekel a játék, az írjon ide, jelezze nekem valahogy, szeretném tudni majd, hogy hányan lennének benne ilyen módon a multiban.

Nincs olyan tervem, hogy bármikor össze mérnénk magunkat más csapattal. Valószínűleg akik aktivan játszanak neten, sőt még klánban is, azok nem nagyon fogják így élvezni. Ez inkább azoknak szól, akik nem azt tervezik, hogy aktívan játszanak neten, klánban más profi klánok ellen, csak időnként szeretnének egy jó bandával, heti 2-3 esti alkalommal, de viszonylag értelmes módon (tehát valamennyire taktikusan, összejátszva, jó kedv mellett) játszani.

Várom a jelentkezőket.