• pemga
    Igen, sajnos erre én sem tudom a választ. Nem tudom hogy kéne leszoktatni az embereket a lopásról, és erkölcsre nevelni őket. Amikor majd lesznek gyerekeim akkor nekik példát tudok mutatni, de egy politikusnak nem tudok.

Én mindenesetre úgy gondolom, nem lehet ilyen drasztikus vágással dolgozni, hogy mindenki aki eddig volt most menjen és jöjjön valaki és teljes csere. Ilyen nincs, mire valaki beletanul bármibe is, kiépíti a kapcsolatait az évek (gondolj bele, ha senki nem akarja majd fogadni). Pláne olyan területen mint a politika, a hatások csak sokkal később mérhetőek. Úgyanúgy kísérletezni kell, és nem jó dolog kísérleti nyúlnak sem lenni közben... Tapasztalatai csak annak vannak aki már csinált ilyesmit...

szgege, higgadj le, igyál egy sört :). A németeket nem én hoztam fel, hanem assdf-nek válaszoltam, amikor egy-az-egyben összehasonlította a magyar rendszerrel. Erre mondtam, hogy ez így nem működik, mert teljesen más vonalak mentén van megtervezve. Egyébként nekik is megvannak a maguk problémái, de ez szerintem téged kevésbé érdekel.
    Lehet hogy meg fogsz lepődni, de nem csak a hivatalos állami ösztöndíj létezik, hanem lehet extrákra pályázni. Illetve lehet szociális háttérre hivatkozni, de ezt már mind írtam. A "basznak segíteni" résszel teljesen egyetértek, erre irogatom már jó régóta, hogy nem ártana egy kis erkölcs és morál...