IP Cím,Mac cím változtatás
  • karessz
    #85

    > Tehát ezért nem is kell VPN ide - szimplán csak egy TOR-kliens.

    Neked nem, másnak talán igen.

    Léteznek jó érvek a TOR+VPN kombináció használata mellett függetlenül attól, hogy a legtöbb embernek megfelel simán a TOR. Mondok párat, remélem nyitott vagy rájuk.

    (1) Esélyesebben jutsz keresztül a tűzfalon VPN használatával, mint simán TOR-al, ugyanis a TOR -nak szüksége van a 80, 443, 9001, és 9030 TCP portokra, míg a VPN-nek elég akár egy 443. Tapasztalataim szerint ahol csak proxy-n keresztül juthatsz ki az internetre, 90%-ban a CONNECT eljárás a 443-as cél portra van korlátozva. Az "elég a TOR" elméleted ebben az esetben itt megbukik.

    (2) Ha ki is enged a proxy, a log tele lesz TORos szerverek IP-jével ahogy egyre tovább használod. VPN esetében összesen 1 bejegyzést generálsz. Ez mondjuk legtöbb esetben mindegy, de ha egy unatkozó és szigorú rendszergazdád van, akkor talán nem.

    (3) A TOR kliens használata plusz biztonsági kockázatot jelent. Szó nincs róla, hogy egy veszélyes program lenne, de bizony volt már rá példa, hogy magában a szoftverben volt vuln amit ki lehetett használni weblapba beszúrt gyávaszkripttel (a weblap tartalmába beleszúrni meg ugyebár nem nehéz, ha alapból más kapcsolatát használod). Egy VPN kliens sokkal passzívabb ilyen szempontból mint a TOR. Egy hosttal kommunikál, nincs "control port" amin figyel parancsokra várva, nem hoz létre SOCKS proxyt, stb.

    (4) A TOR kliens SOCKS proxyt hoz létre a gépeden. Ha csak böngészni akarsz, ez jó meg minden de ha pont egy olyan programot szeretnél használni aminek nem lehet beállítani a SOCKS-t, már nem olyan egyszerű. A kezdő/laikus felhasználó itt meg van lőve. Ellenben ha VPN-el csatlakozol fel, nem kell beállítani külön semmi proxyt, minden megy pöccre.


    > Reklámoztál egy fizetős szolgáltatást. Ez, ebben a fórumban
    > ellenjavallt.

    Na azért álljon meg a menet. Az eddigi hozzászólásaimat "reklámozásnak" hívni elég erős. Ha a #79-es hozzászólót is kiosztottad volna (aki aztán tényleg nem szólt érdemben a témához), nem tűnne ennyire álszentnek az, hogy így belémkötsz.

    Nem a szolgáltatás reklámozása volt a célom, hanem egy plusz lehetőség megemlítése ami az itt leírtakhoz képest mérföldekkel jobb tapasztalatom szerint, ez pedig a VPN.

    Azért pont ezt választottam, mert nekem transzparens TOR proxy nagyon bejön, meg az is hogy magyar szolgáltatás. De ha ez zavar, akkor ajánlom helyette a www.ultravpn.fr -t. Annak nincs fizetős része ha jól emlékszem, talán nehezebben fogsz belekötni. Hátránya, hogy nekem ilyen 30 K/s -el jöttek a dolgok. Az általad népszerűsített, az interneten szétszórt random proxyknál ez még mindig jobb.

    Nagyon sajnálnám, ha ez itt személyeskedésbe menne át, mert az egész topik nem ér annyit. Ami leginkább zavar az az, hogy én az itt megszólalók közül téged tartalak a legkompetensebbnek a hozzászólásaid alapján, mégis pont Te támadsz le, ráadásul nagy részben igazságtalanul.

    Például amikor ilyet mondasz ellenérvnek, hogy

    "illetve ki tudja, melyik exit node logol... "

    akkor elfelejted, hogy ez a topik tele van olyan hozzászólásokkal, amelyekben open proxy-k használatát javaslod. Az pedig egyértelműen rosszabb ilyen szempontból, hiszen a TOR legalább átküldi két másik gépen az adatot titkosítva mielőtt az exithez ér, így az exit node nem tudja honnan jött.

    Semmi bajom a kritikával, de a csúsztatásoktól és kettős mércétől szomorú panda vagyok :-(