IP Cím,Mac cím változtatás
  • Dj Faustus #73
    "Már azon a szinten vagyok, hogy szétbax az ideg, nem értem mi a tökömnek kell szórakozni, ha kihuzom a modemet akkor frissüljön a cím ahogy mondják és ennyi"
    Azon idegeskedni, hogy nem frissül az IP-címed teljesen felesleges. Lám, lám a technicizált világ rabjai vagyunk! Mi lesz majd, ha nem lesz villany?
    A szolgáltatónak nem kötelessége frissítenie, még ha dinamikus az IP-cím kiosztás.

"Jól tudom, de akkor minek modositam, az a fizikai cime, ugyis csak azon működik... Akkor minek ilyen program? "
    A hálózati kártya MAC címe úgy jön a képbe, hogy a DHCP-s IP-cím kiosztáskor a MAC-címet is elküldi a gép a szerver felé. Mivel a gép küldi el a MAC címet, nem a hálókártya, ezért ez az egész hamisítható. Mivel hamisítható, ezért a DHCP-szerver hajlamosabb más IP-cím kiosztására.

Viszont az Internet-szolgáltatódnál lehet hogy másképp van beállítva az egész; lehet hogy az IP-címet kiosztó hálózati eszköznek csak az az egy szabad IP-cím van a birtokában (a többit felhasználják a többi előfizetők, akiknek lehet hogy routerük van, ami folyamatosan fenn lóg).