IP Cím,Mac cím változtatás
  • Dj Faustus #142
    "De hogy te mit nézegettél milyen oldalakat nyitsz meg mit töltesz le mire keresel rá stb tudtommal ezt nincs joga logolni"
    Hogy milyen hosztokkal kommunikált az előfizető, azt a szolgáltatónak még naplóznia, tárolnia (az Egységes Hírközlési Törvény alapján minimum 6 hónpig) is kell - ezeket az adatokat a Nemzetbiztonsági Hivatalnak/Rendőrségnek bűncselekmény esetén át kell tudni adnia, ezeknek a szervezeteknek lehetőséget kell biztosítania külön megfigyelő rendszer csatlakoztatásához.

    Sőt, bizonyos esetekben a szolgáltató saját maga is figyelheti a forgalmat:
    "A szolgáltató bizonyos esetekben (pl. biztonsági incidensek kezelésekor, műszaki hiba elhárítása érdekében) jogosult ilyen forgalomfigyelést végezni, de ezt az információt csak az eredeti cél (pl. számítógépes betörés megakadályozása, hibaelhárítás) megvalósítására használhatja fel.

    Ugyanakkor a szolgáltató számlázás és biztonságtechnikai okokból bizonyos, a felhasználók adatforgalmára vonatkozó információt rendszeresen naplóz, de ezeket a naplóban rögzített információkat is csak az eredeti cél megvalósítására használhatja fel."

    Forrás: Az ISzT által támogatott hálózathasználati irányelvek

    Az Egyesült Királyságban még szigorúbb az ellenőrzés: ott valamennyi lakos telefonhívásait, e-mailforgalmát, közösségi profiljait és böngészési szokásait monitorozását tervezik (patrióta törvény).

    "Megfelelő progikkal aki ért hozzá adott hálózatokon úgy kiírja a hálózaton lévő számítógép neveket illetve MAC adresekket mint a huzat."
    A TELJES hálózaton levő hosztokat nem fogod látni, ugyanis - mint azt már mondtam - a (jó) szolgáltató szegmentálja a hálózatát.

    "Ezeket én jóból írom azért ha Pistikét Józsikát valaki esetleg megakarná hurcolni"
    A normál előfizetőnek nincs ilyesmikre szüksége.
    Aki szoftvereket/filmkópiákat árusít/oszt meg illegálisan, az meg megérdemli hogy meghurcolják.

    "PL lásd a Német hozzáállást torrenteknél letöltésnél és ez demokráciának nevezik"
    Igen, ez a demokrácia velejárója - ezért hozták létre a szerzői jogi törvényeket (bármennyire is merevek). Ha nem lennének ilyesmik, az anarchiához vezetne.