IP Cím,Mac cím változtatás
-
polly7 #106 Sziasztok!
Olvastam lentebb, hogy ha valaki "anonim" szeretne lenni valahol, akkor proxy-t kell használnia (azaz vannak más megoldások is, de ha jól értettem, akkor leginkább ezt ajánlottátok). Én végülis csak a lakhelyemet szeretném elrejteni (esetleg megváltoztatni) olyan honlapokon, amelyek rögzítik/listázzák, honnan érkeznek a látogatói. (Pl. van rajtuk egy "Live Traffic Feed" nevű eszköz/penel/vagy-mi-lehet-ennek-a-hivatalos-neve.) Ehhez is proxyt lenne érdemes használni, mivel végülis itt is a IP-címem elrejtéséről lenne szó? Tudnátok javasolni egy egyszerű, de szájbarágós leírást erről (vagy arról, ami itt megoldást nyújt) + elérhetőséget a szükséges letöltenivalóhoz?
(Igazából már valaki ajánlotta a "Mask My IP" nevű programot is, aminek az ingyenes próbaverzióját letöltöttem és telepítettem, de miután pár óra múlva megnyitottam, hogy beállítsam, amit kell, közölte, hogy lejárt a próbaidő. Olyat is mondtak, hogy amennyiben csak weboldalakon szeretnék anonim lenni, akkor ezt be lehet állítani a böngészőben is... bár ez elég hihetetlenül hangzik.)
Elnézést, ha badarságokat beszélek/kérdezek, de nagyon nem értek ehhez. A Google pedig tény, hogy az én barátom is, de annyi egymásnak ellentmondó cikket és véleményt találtam, valamint egy rakás számomra kínai leírást, hogy úgy gondoltam, inkább megpróbálok itt okosabbá válni.
Köszönöm a segítséget, előre is.
Ja, igen... olvastam lentebb (valamint Google-találatokban úgyszintén) azt is, hogy az IP-címet "bántani", változtatni, elrejteni, stb. illegális. Ugye ez nincs így? :)