Christopher Nolan legújabb kultfilmje
  • Panzermeyer
    SPOILER

Hm... először azt hittem a film után h a gép működött.

Majd a sok működött és nem működött vita olvasása közben arra jutottam h mégsem működött és a naplóban leírtak csak kamuzás h a másik mégis azt higgye h működött. És még a halálának perceiben is hazudik, csakhogy átejtse az ellenfelét. Ezt azért gondoltam, mert talán úgy vélekednek, hogy a legtökéletesebb trükk az, ahol nincs semmi trükk, tehát dublőr sincs, hanem a klónja (lényegében ő) lép ki az ajtón.

De aztán ott van Angier a hullaházban (na jó, ez még lehetne a dublőre), aztán ott van a lelőtt Angier a földön, majd végül a tartályban is látunk egyet. Tehát a gép mégis működött és klónoz!!! Node ez akkor a legolcsóbb átverések egyike a filmtörténelemben (a nézőt verik át, hülyének nézik), és az egész szépen felépített film teljesen elveszíti az értékét. (Ez olyan, mintha azt találták volna ki a Mátrix első részének a végén, hogy az egészet csak Neo álmodta, aztán reggel kidörzsöli a csípát a szeméből és jót röhög az álmán.) Sci-fit csinálni egy nagyon jó drámából? Ez egy olcsó aljas piszkos átverés volt barátaim... És nálam ezért nem lesz ebből a filmből kult. Ha a tartályok üresek lettek volna a végén, az sokkal jobban tetszett volna.
    De persze ez csak az én véleményem.