Christopher Nolan legújabb kultfilmje
-
"Te milyen naplóról beszélsz? A film végén _semmilyen_ napló nincs."
Nos egy apróságban igazad van, nincs semmi napló. Elnézésedet kérem ezért. De szerintem számodra sem olyan nehéz megérteni, hogy amikor elbeszélés van a filmben, akkor pörögnek a múlt eseményei. Most elk*rtam és belekötöttél, hogy nincs is napló, na ez igaz, a végén már nincs, de verbálisan azért még leírhatja, hogy mi történt korábban. Vagy nem?
"az hihetőbb, hogy egy lelőtt ember az utolsó lehelletével is színészkedik a riválisának?"
Hehe. Nem. Biztosan nem. Ki van zárva. ... "A megszállottság az ifjak játéka." És Robert volt annyira megszállott, hogy átutazza a világot, hogy éjszakáról éjszakára álszakállt és parókát öltsön és miért? Hogy átverhesse a közönségét és átverhesse az ellenfelét. Vitán felül ő volt az egyik legnagyobb showman a szakmájában. A végére is valami hihetőt akart alkotni. Én így látom. De hogy egy lövéstől lassan elájulva mesélni?? Hmmm ... Nos SZERINTEM igen, hihetőbb, mint hogy öngyilkos legyen egy kanna vízben de azért gyanú elaltatás céljából még veri az üveget. Vagy lehet, hogy a fejsze ellen tiltakozott, hogy nehogy kivágják az üveget ...
De tudod mit? Lehet, hogy tényleg az a hihetőbb, hogy a gép működött, készültek a másolatok, a film végén elhangzó monológ felesleges és a film címe (mind az angol mind a magyar) sem jelent semmit. Akár át is nevezhetnék Teleport-ra. Ja nem az már túl levágós lenne. Végülis állandó programon népbutító a Csillagkapuval meg a Szlájdersszel és társaival, ez tényleg sokkal kézenfekvőbb. Én meg csak gyártom az összeesküvés elméletemet. Le kéne állnom a fűvel ...