• Epikurosz
    A dolog sokkal árnyaltabb, mint hiszed.
    Amerika meghódításakor kb. 2000 éves fejlődésbeli különbség volt a két kontinens között. Az amerikai benszülött államokban - mert az államok kialakulásáig már eljutottak - még javában dívott az emberáldozat. Gondolj bele, Egyiptomban már i.e. 1000 óta nem volt divat az emberáldozat. Erről apránkint minden európai kultúra lemondott. Auliszi Ifigénia, Ábrahám fiának mázlija - eléggé ismert történetek. Az emberáldozatot az állatáldozat váltotta fel, majd már állat sem kellett: a kereszténységnél az áldozati bárányt már egyszerű ostya és bor szimbolizálja. Ugyanígy a többi fejlett vallásnál. (Az inviziciós máglyahalálok már csak rövid intermezzok voltak.)
    Belegondolni is szörnyű, hogy mi lett vona, ha az amerikai őslakosok államai katonailag olyan szintre tudtak volna emelkedni, hogy ők hóditották volna meg Európát...
    (Most azzal ne gyere, hogy az európaiak kipusztították az amcsi őslakosokat. Ez nem igaz, legtöbbükkel a beegségek végeztek. És azért ma is, például Bolíviának indián elnöke van, uygebár. A kereszténység amúgy ideológiailag soha nem pártolta az őslakosok elnyomását, a rabszolgaságot. Anglia épp emiatt szakított a katolikus egyházzal, no meg azért, mert az Újvilág felosztásakor őt valahogy kifelejtették.)

Az arabusokra visszatérve: kb. 500 évvel vannak elmaradva kulturálisan Európa mögött. Épp ezért veszélyes, ha modern fegyverekhez jutnak, ha nem másért, ha azért, mert egymást irtják velük. (Gyufával játszadozó gyerekek.)

Pakisztán atombombái épp ezért nagyon veszélyesek, mert olyan ország birtokolja őket, amely bármikor destabilizálódhat. A medreszékben nevelt fiatalokból meg olyan politikusok kerülhetnek hatalomra, amelyek esetleg elővennék az atomfegyvert, például a kasmíri konfliktusban.

Nem tudom, te hogy vagy ezzel, de elnök- és kormányváltások ide vagy oda, valahogy a világ nem fél a több tízezer amerikai atombombától.
    Én Amerika-barát vagyok, minden hibájuk ellenére. Persze a zsidó lobbinak szerintem is rossz a befolyása az amerikai politikára, és sokkal jobban látnék ott az elnöki székben egy Kennedyt, például.