avagy hogyan látják az ott élők a saját országuk hibáit, előnyeit és ebből mit látunk idehaza
  • Rundstedt17
    #240
    Alig több mint két évtizeden belül a Nagy-Britanniában élő bevándorlók száma elérheti a 9,1 milliót, derül ki egy friss felmérésből. Az ENSZ Bűnkutatási Intézetének jelentése szerint a bűnözéstől leginkább sújtott európai régiók a területükhöz képest legtöbb színesbőrűt befogadó Anglia és Wales, ahol ezer lakosra 55 bűneset jut évente.

    Az egyik londoni közpolitikai kutatóintézet - felhasználva az ENSZ előrejelzéseit - azt prognosztizálta, hogy 2030-ra 9,1 millióra növekedhet az idegen migránsok száma a szigetországban. Jelenleg 5,4 millió bevándorló él a 60 milliós Nagy-Britanniában. A növekedés akkora lesz, mint ha minden második évben egy nagyobb városnyival emelkedne az ország lakossága.

    Londonban 2001-ben majdnem száztízezer erőszakos bűncselekményt követtek el, márpedig valamennyi európai város közül a brit fővárosban él a legtöbb harmadik világbeli bevándorló (a lakosság negyven százaléka!).

    A brit statisztikai hivatal nemrég arra a következtetésre jutott, hogy 2031-re 70 millióra emelkedhet az ország lakossága. A brit népesedési szakemberek máris megkongatták a vészharangot, mondván, érdemes elgondolkodni azon, hogyan kezeli az ország az egyre nagyobb számban érkező bevándorlók által keltett problémákat, valamint azt, hogy a népesség etnikailag sokkal kevertebb lesz. Mindez összeomlással fenyegeti a szociális hálózatot, valamint a feketegazdaság kibővülését is jelenti - figyelmeztetnek a szakemberek.

    Nagy-Britanniában a Mohammed név és változatai tavaly megközelítették a népszerűségi listán 13 éve vezető Jack nevet. A 2007 decemberében közétett adatok szerint a lista elején a Jack név áll, de a korábbi évhez képest 156-tal kevesebb 6772 fiúgyermeket kereszteltek erre a névre. A Mohammed név és változatai egyre népszerűbbek: 2006-ban 5936, 2007-ben 6347 csecsemőnek adták e nevek valamelyikét. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a szigetországban idén a legtöbben az iszlám nagy prófétája után nevezik el gyemeküket.