• BlackRose
    #22
    Nézd, nemrég jártam Dubai-ban, aztán ott 80% bevándorló (sok sok európai, többek között magyarok is), indiai még több stb. Az arabok és főleg az emirátusi arabok kisebbség. Viszont a város eszetlenül virágzik. Na most itt nincs szabadság, mert uralkodó van, de a bevándorlás egyértelműen jobb életet hozott mint a hazaiaknak mint a bevándorlóknak. Most ha én az országomat annyira sajátomnak tekintem, hogy nem engedem meg, másoknak, hogy építsék akkor valami nincs rendben velem. Először is az ország az nem személyes vagyon és mindenki aki dolgozni jön, úgy, hogy nem sérti meg az én értelmi alapú jogaimat akkor miért ne jöhetne. Ha igazán érvényesülni akar akkor elfogadja az ország kultúráját, szokásait és megtanulja a nyelvét, mert másként nem tud érvényesülni, haladni. De ha a szociális állam eltartja, akkor miért dolgozna miért törekedne, egyszerübb lógni az utcán. Az USA-ban a négerek (ott született, sőt szüleik, nagyszüleik is ott születtek) között több a probléma mint a bevándorlókkal, nagyobb a munkanélküliség, stb. persze ez is azért van mert az állam kompenzálni akarja őket az évszázados elnyomás miatt és sokan majdnem alanyi alapon részesülnek a welfare rendszerből (vagyis az állami segélyből), ez főleg érvényes, ha pl. a nő maga neveli a gyermekeit, sőt még jobban ha pl. kiskorúan szül, éppen ezért nagyon magas a kiskorú anyák aránya. Ugyanis kb. 520 dollárt kap minden hónapban az államtól, és egy ghettóban lógva az utcán, ebből meglehet élni, persze egy kis prosztitúció meg drogterjesztés ezt még jó ki is tudja egésszíteni. A bevándorlókkal ez nem igen eset, mert nem jogosultak olyan könnyen az állami segélyre. Ha az állam követelné a segélynyújtáskor, hogy munkába áljon a személy, akármilyen munkát válaljon kezdetnek, hogy levegyék az adófizetők hátáról akkor nem lenne ekkora a gond. Ugyanis ez a sok Mexicoi bevándorló is azért érkezik, mert sok a munka, de a négerek nem vállalják, mert kapják az állami segély sok esetben akár évtizedekig. Ha meg megszüntetni látszik akkor jön egy újszülött és máris megy tovább. Szóval a gheto meg a néger crime alaptámogatója az állam a szociális állam.

    Mindenesetre, amire nincs jogom arra nincs jogom, hiába szeretném, hiába érzem jónak, ha nincs rá jogom akkor nincs rendben ha csinálom. Az igazat követem akárhová is vezet. Persze tudom, hogy nem így működik, de így kellene, hogy működjön és mivel nem így működik azért vannak ezek a hülye problémák, mint pl. a demográfiai probléma, a munkanélküliség, meg mindaz amit leírtam.

    Ja és Dubai arab városrészei szuperul néznek ki, az Indiai részek már nem annyira, de az is OK. De szerintem ha már az állam jogkiosztó (arbitrary) módszert alkalmaz, mit ami sajnos az eset, akkor ha nem engedi be a bevándorlókat, ne engedje ki a kivándorlókat sem. Mi jogon mennek a franciák vagy a németek pl. Dubai-ba, Qatar-ba, New Yorkba, Shangai-ba élni és dolgozni, ha a Kínaiak, Arabok nem jöhetnek hozzájuk? Persze ez egy téves filozófia és nem vagyok a támogatója, de jogossan feltett kérdés a jelenlegi helyzetben. És az európaiak ott már olyanra építik a várost, hogy abszolút nem hasonlít arabra, vagy nem is tudod, hogy Kínában vagy, vagy nekünk szabad, nekik nem?