• BlackRose
    1. Persze, és itt a gond, ugyanis az emberek az értelmet leírják és érzés alapján döntenek. Ezért utasítják el a bevándorlást is. Tulajdonképpen it értelem nélküli jogtalan önvédelemről van szó. Mivel ha valaki bevándorol akkor az esetleg azzal járhat, hogy nekem tényleg megkell dolgoznom azért amit élvezek, mert ha a bevándorló jobban fog dolgozni akkor én esetleg vesztes leszek. Persze az már nem gond, hogy nekem akkora előnyeim vannak, hogy már ez miatt is nehezen gyűrhet le a bevándorló (pl. kifogástalan nyelvtudás, megoldott lakás, esetleg örökölt vagyon (nyugaton norma), család és rokonság amely támogat ha szükséges, személyes kapcsolatok stb.) de mégis félek, hogy a Xi Moon Foo vagy az Abu Haszan bin Yakiri majd elveszi a munkámat mert produktívabb lesz töllem, komolyabban viszonyodik az élethez és főleg a munkához stb. Szóval értelem nélküli döntésem, hogy nem akarok bevándorlokat. És ezt érzéki alapon hozom, persze komolyan megfűszerezve évszázados dogmákkal, előítéletekkel stb. Viszont ha elfogadom azt az univerzális igazságot, hogy ------ minden ember ELVEHETETLEN joga a szabadság, élet és a saját örömteljességének megteremtésére való joga, úgy hogy másoknak ne szegje meg ugyanezt a jogát akkor már másként gondolkodom. Ha nem akarom, hogy az állam nekem többet biztosítson mint amennyit a saját munkámmal megérdemeltem és ezt ugye csak ugy teheti, ha valaki mástól elveszi (amire egyébként nincs joga, mert az állam csak olyan hatalommal élhet amelyre at emberek felhatalmazzák és olyan jogokkal nem tudják felhatalmazni amelyekkel maguk sem rendelkeznek értelmes alapon), vagy ha valaki mástól ELVESZI ezeket a jogokat (szabadság, élet és a saját örömteljességének megteremtésére való jog). ------ Szóval ha felelős ember vagyok akkor a bevándorlásnak mint új ötleteknek, a kúltúrák gazdagításának és új lehetőségek megjelenésének a módját csak elfogadni tudom. Persze amikor kinyitjuk az ajtót a sok jó mellett rossz dolgok is bejöhetnek, de ha felelőséget vállalok akkor ezt elfogadom és kezelem, de úgy, hogy ne sértsem meg mások értelmes jogait.

2. nézd 1, (persze, én vagyok az arisztokrata). Amit leírtam olyanok fedeztek fel akik az arisztokráciát annyira rühelték, hogy alkotmányban tíltották meg (bár azok akik ezekre a dolgokra építettek).

Béla bácsi:

A francia pelda is csak azt mutatja, hogy megengedték a bevándorlást, ez OK, hogy serkentették (mert szükségük volt az elején erre a munkaerőre - tehát nem értelmes alapon engedélyezték, hanem mert szükségük volt rájuk), tehát, hogy serkentették, az nem volt OK, mert erre nincs is joguk. Hogy a szociális rendszerükön meg lehet élni, azt a bevándorlók azok álalában hazájukban ettől rosszab életszinvonalat éltek, a szociális rendszer végtelen élvezőivé váltak. Ami az állam hibája, mert OK ha van szociális rendszer, akkor annak a fő és első számú célja az kell, hogy legyen, hogy megszüntesse a saját maga létezése okát, vagyis, hogy lábra állítsa a rászorulókat, hogy megtudjanak élni az állam segélye nélkül. Persze ez alapjában kizárt mert egy bürokratikus ellem miért dolgozna a saját megszünése érdekében. A másik dolog, meg, hogy az államnak erre nincs joga, ugyanis az emberek segítenek egymáson állam nélkül is, viszont kizárt dolog, hogy munkaképes embert évekig vagy évtizedekig eltartsanak. Az államnak ez nem gond. És mivel meg lehet élni az országban (igaz szarul, de esetenként jobban mint a hazájukban) az állami segélyből, minek is törekednőnek tanulni akár franciáúl akár mást. Persze az a franciáknak megfelelt mert volt az olcsó munkaerő amely nyomja a szar munkát (amelyet a francia nem akar nyomni), nem veszélyeztetik a francia munkahelyeket, mert nem tudnak sem beszélni sem mást, és mindezt közössen fizessük az adón keresztül, de inkább fizetem az adót minthogy ha nem dolgozok elég magas szinten, valamelyik beványdorló esetleg elnyeri a munkámat. Igy erre nem kerül sor, mert buták, és még jó mert el lehet nekik adni az árút, tehát serkentik a fogyasztást és így a gazdaságnak is jó. Persze a baj, hogy ez mind csak zero-sum economy, vagyis értelmetlen, de mivel az emberek elhiszik, hát támogatják. Megjegyzem jogtalanul.