• gforce9
    #223
    Az biztos, hogyha belőled egy vezető lenne, akkor 100% csődbe viszed azt amit vezetsz :)

    Tudod a háborúban ott egy dúrva fegyver, aminek hatására nem csak háborút nyerünk, hanem azt is megmutatjuk, hogy mi vagyunk a legkeményebbek.
    Kérdés: Bevessük? Egy katonai vezető, egy háborúban ezen egy percet sem gondolkodik. Tudod az a dolga, hogy a rendelkezésre álló lehetőségekkel élve egy szituácóból a legtöbbet hozza ki. Célpontként meg persze, hogy olyat választ, ami "látványos". Nem csak az volt itt a cél, hogy Japán kapituláljon. Fogd már fel, hogy akkor háború volt. Nem naphosszat tv előtt üldogélő zombiként kell erre az esetre gondolni. Jajj szegény japánok... Istenem háborúan van ilyen, meg van láger meg mustárgáz, meg minden szörnyűség.
    Egyszóval: Sajnálom a hirosimai - nagaszaki-i áldozatokat? Igen. Elítélem ezért az akkori katonai vezetőket? Nem.
    Innen könnyű neked népirtást prédikálni meg utálni USA-t...(Azt mondod mást is elítélsz, de közben csak USA-t ócsárolod, legalábbis mondataidból ez süt ki.)
    Ha te harcoltál volna katonaként japán ellen amerikai oldalon, sztem a ledobás után te is fellélegeztél volna, hogy talán vége ennek k*rva háborúnak végre. Innen könnyű bűnöst kiáltani annak, aki nem élt akkor. Tudom én sem éltem, csak én megpróbálok az akkor élt ember fejével !!is!! gondolkodni, amire te képtelen vagy. Csak szajkózod a magadét, pedig itt többen is soroltak fel teljesen logikus ellenérveket az álláspontodra. És senki se "szereti" az atombombát itt a fórumon ha nem látnád. Csak pusztán anyiról van szó, hogy USA kezében picikével nagyobb biztonságban látják az atombombát az emberek, mint egy olyan ország kezében mint Korea. Talán kicsit nagyobb biztonságban... ennyi.
    Privát véleményem természetesen az, hogy a nukleáris fegyvereket le kellene szerelni mindenhonnan. De míg a világ összes országa egyöntetűen nem ír alá olyat, hogy márpedig senki sem fejleszt atomfegyvert, addig ez csak egy hülye megvalósíthatatlan álomkép. Így hát nem fogom elvitatni USA-tól az atomfegyverét, de had tekintsek már aggódással arra, hogy egy Koreának is van.

    Lehet kövezni.

    További szép napot