• psishock
    @Szeszmester:
    Na igen, én is emléxem rád ;), abban a témában is kegyetlen nagy volt a szakérlelmed, és kapásból le tudtad osztani bárkinek egyetlen hozzászólásból hogy mihez mennyire ért.
    Persze nem vitatom a tudásodat, hiszen tényleg fogalmam sincs mekkora. Azt azért elárulom, mivel nyilván ezen a téren nem a tegtökéletesebb, hogy a TFT-k nél igenis számolnak Hzt, ugyanúgy mint a crt-k nél. Az teljesen más tészta, hogy milyen technológiával dolgoznak, és melyik milyen szinten zavarja a szemet stb, nem ez a mese. Frissíteni ugyebár kell, hogy mozgást lássunk, és ez alól a tft-k sem kivételek. Nézd meg bármelyik oldalt, nincs kedvel likelni, itt is Hz-ben számolnak (mégegyszer, függetlenül attól, hogy nem vibrálnak stb). Nincs 60 Crt Hz-nek megfelelő egységen "lefagyasztva" valamilyen varázslatos alternatívával mindt ahogyan (gondolom hogy) gondolod, többet is elvisznek símán (de ez gondolom megint lehetelten szerinted).

A "pörgést" nem szakszó szerintem, egyszerûen a refresh rate-re azaz a frissítésre gondoltam amikor ezt használtam.

"A jobb crtk sokkal többet bírnak, mint 120 Hz"
    Nekem, ha maximum (de legalább is "normális") res-en kihúz egy crt 120-at akkor azt "jobb" nak kategorizálom (az átlagosnak mondjuk olyan 60-85öt mondanék max res en). Természetesen tisztában vagyok vele, hogy léteznek mégizmosabb példányok példátlan összegért amik "sokkal többet" elvisznek, de ezeket sokkal "jobb" kategóriába tenném mint az átlagosnál jobbakat. Nem vitatom, ha 800x600 ban gondolkodunk akkor sokkal többre is képesek a gyengébb példányok is, de szerintem nem is ebben a felbontásban gondolkoduk.

"De nem csak te, volt,a ki nagyon rákattant a tft-Hz témára."
    Huh, még szerencse :)

Sanyix:
    Az 50-60 FPS között is már szépen látni a különbséget, akár játéknál is, de ez természetesen felette is így van, igaz minél magasabb az értél annál kevésbé, és ez szerencse, hogy így van, mivel akkor sohasem nem lenne "elég" :). Kben, abban is biztos vagyok, hogy embertől függő, mivel van egy csomó olyan ismerősöm akinek tényleg mind1 hogy pl 45 vagy 60 mert nem lát különbséget.
    Egyik unalmas estén leültem az egyik haverom mellé, kávézva és figyeltem, hogy hogyan tolja a friss Tomb Rider-t. De rögtön figyelmes lettem valamire, és szóltam neki, hogy "figyu nem lassú egy kicsit a játékmenet?", erre azt mondta, hogy neki maximálisan pörög, pedig átlag 45 FPS volt (ezt ránézésre 40 nek tippeltem, de a tray tools később pontos adatokkal is ellátott), de "állítsak" rajta, ha azt hiszem tudok "javítani" rajta valamit. El is intéztem hogy 60körül legyen, és elégedetten ütlem vissza a helyemre, hogy mostmár "teljes" sebességgel élvezhetjük a játékot, kérdeztem is tőle, hogy "ugye mennyivel jobb?", de ő azzal válaszolt, hogy szerinte az ég világon semmi sem történt, vagy is nem volt képes érzékelni a változást, holott szerintem az a +15~ FPS igen szemléletes gyorsítást eredményezett.
    Szóval mint a te, mint a mások "szemléletében" lehet valami, de a határ nyilván változó lehet.