• dez
    "Igazából ez valószínûleg azért van mert a képernyőd (gondolom) nem igen képes 200Hz-n pörögni."

Természetesen CRT-vel próbáltam, korábbi monitorom 800x600-ban tudta a 200Hz-et.

"Ha az aktuális Hz-nél nagyobb az FPS, akkor azokat a frame-eket eleve nem tudjuk látni mivel a képernyő egyszerûen nem képes frissíteni."

Ez így van. Kivéve, ha ki van kapcsolva a szinkronizáció, akkor érdekesebb a helyzet: mindegyikből látunk részeket.

"Nem tudom, hogy az emberi szem mennyi frame-et képes "regisztrálni" másodpercenként, de biztos vagyok benne, hogy 100hz még nem igen a határ."

Külön kell választani, mennyit látunk tudatosan, és mennyit tudat alatt (többet). A tudat alatt látottak is hosszájárulnak a "feelinghez".

"heh, én a "villogásról" (hz) is már símán 2D, desktop ban is :). 60-85-100-120 között crt-n pl bármikor megmondom neked, hogy melyiken "villog" ránézésre. :) Szerencse hogy most már nem kell élveznem a "hatását" "

Naná, én is, de ez a könnyebb. :)

Amit torjoznak írtál, hozzátenném: azok az áltag-fps értékek, de a játék alatt néha több, néha kevesebb az fps. Ha több az átlag, általában több lesz a minimum is, azaz kevésbé fog leesni az fps. Sokat számít, hogy pl. 10-re vagy 30-ra esik le.