• Timber
    Elore elnezest kernek a moderatoroktol, a forum latogatoitol az offtopikert.

Jeff. Nem tudom mit kene befejeznem de tudod mit, legyen. Szoval reszemrol ez az utolso hozzaszolas a temaval kapcsolatban.

En mig ott dolgoztam a Stormregionben semmilyen jelet nem lattam annak, hogy anyagi csod fele menne, sem 2007 tavaszaban sem 2007 ev vegen. Mindig idoben megkaptam a fizetest, mindig volt udito, csokiautomata, kave satobbi. 2007 ev elejen egy nagy valtozas volt csak eszlelheto es ez a moral. Eleve az ev ugy indult, hogy kirugtak par embert (a listan voltam en is, de en akkor megusztam mivel sikerult veluk megertetnem, hogy az editor amiatt nem ment nalam szinte egyszer sem az elozo ev november-decembereben mert vegig a Lua-t tanultam amire a legjobb feluletnek akkoriban a WOW interface-e volt) es Tom is teljesen maskepp viselkedett. A 2007es kezdes volt az ami teljesen mas volt mint amit megszoktunk, eltunt a jo hangulat es az emberek igencsak kedvetlenul kezdtek dolgozni. Anyagi problemakat ekkor sem eszleltunk semmit. A 10T felvasarlas es ami utana jott az szamunkra semmilyen formaban nem jott le, nem lett kevesebb vagy tobb a fizu, nem kezdett kesni, meg nem erkezni a fizu... minden ment a legnagyobb rendben. Meg a hangulat is kezdett emelkedni egy picit ahogy egyre elorebb haladtunk a meloval es egyre jobban kezdett kiforrani a jatek es az ev eleji bughalmaz (mert jateknak nem neveznem ami volt a CPCW akkor) kezdett jatekra hasonlitani, valamint a design is kezdett olyan format olteni ami egeszen jo jatekelmenyt nyujthat (a 2006 szeptemberi doksi az szinte ugy ahogy volt kukazva lett). Az anyagi hatterrol semmit sem tudtunk tovabbra sem. A lipcsei GC-re is siman kijutottunk (megjegyzem a 2007es volt a legjobb IMHO) ami megintcsak nem utal anyagi problemakra. Megmondom oszinten en eloszor akkor kezdtem gondolkodni azon, hogy esetleg megis lehet valami anyagi gebasz mikor te, kedves Jeff, felhivtad a figyelmunk a 10T tozsdei allasara. Aztan a 'vezetoseg' ezt is szepen kimagyarazta nekunk, hogy a tulajdonosok kozott van valami osszekapas es azert viszik le a reszveny arakat, hogy az egyik ki tudja vasarolni a masikat bagoert (nem a petire gondolok :D). Lehet, hogy odenare nagy maszlag volt ez, de mi bekajaltuk (fizu megjott... akkor nincs gond :D). Aztan ahogy kozeledett az ev vege, egyre tobb emberrel beszelgettunk arrol, hogy amint a CPCWnek vege lelepunk. Aztan jott a november amikor is Tom kitalalta, hogy a team munkajanak hatekonysagat novelendo ki kell rugni par embert, mivel a terror a leghatekonyabb eszkoz a teljesitmeny novelesere (ezt nekem 2007 ev elejen mar kifejtette). Mivel nekem eddigre kezdett a tokom tele lenni az allando idegeskedessel, az ismet melypontra sullyedt morallal jeleztem is a kozvetlen felettesemnek (akinek ket embert kellett megneveznie), hogy ha az konnyiti a dolgat akkor nyugodtan legyek en az egyik. En is lettem, igy november vegen tavoztam a Stormbol (papiron csak januar vegen, fizut kaptam is februar elejeig).

Szoval vadolhatsz minket azzal, hogy hazudunk es tudtunk a Storm csodjerol, hogy tudtunk arrol, hogy a 10T-t viszi csodbe a Storm, de hidd el ha ez igy lett volna akkor sokkal hamarabb lelepek (mondjuk augusztusban amikor az Eidosba at tudtam volna menni nagy valoszinuseggel). Lehet neked van igazad es tenyleg a Storm miatt csodolt be a 10T, de lehet forditva is es lehet, hogy egyutt kozosen mentek csodbe es fuggetlenul a masiktol mind a ketto ceg becsodolt volna. Ez mar olyan szint amibe se en, se Bago Peti, se Carlosito, se te nem igazan latunk bele... mondhatni az a resz mar Lajos, Tom, Weibel sotet uzelmeinek a vilaga amibe IMHO igen kevesen lattak es latnak bele.

Szerintem zarjuk le ezzel a 'vitat' es bekeljunk meg egymassal, hiszen ezt mar annyiszor mondtam neked, hogy nem rank (vagy a CPCW csapat "barmely" tagjara) kellene haragudnod, mivel mi csak munkank vegeztuk amiert megkaptuk a fizetesunk. Probaltuk a legtobbet kihozni mind az RFB, RFTB es a CPCW projectbol, de adottak voltak a hatarok amik kozt mozoghattunk. En tovabbra is ugy erzem, hogy amit lehetett az kihoztuk mind a 3 jatekbol es egyik sem olyan project amit szegyelni kene. Remelem a temp-bant hamarosan feloldjak es tudsz valaszolni es kimondottan remenykedem abban, hogy vegre valahara beket tudunk kotni es veget er a "Storm", a CPCW es a rajta dolgozo emberek szidasa. A 10T meg a "Storm" vezetosege meg le van tojva magasrol :)