3714
-
#1554 Sajnos ez van... :(
Legalább kiadják. Mi már ennek is örülünk... -
#1553 amúgy ha tényéeg most jelenik meg akkor elég nagy bukás lesz mivel kb 0 a reklámja a játéknak -
#1552 -
Fifus #1551 Látom az 576-on 8990.- és 13-ra van írva. -
Fifus #1550 Oké, azt gondoltam, hogy már kinn lesz a "szokott helyeken". -
#1549 Gondolom a szokott helyeken:
CDGalaxis, 576, ilyenek... -
Fifus #1548 Ki tudja hol lesz kapható Magyarországon? -
#1547 Atari fele hivatalos honlap
Egyelore meg csak helyfoglalokent -
#1546 Kicsit akkor elkavarodtam a dátumokkal akkor.
én 2007-re emlékeztem. Node mindegy is!
Azért annyiban volt köze a céghez, hogy céges emberkék mentek csak. Kúl volt! -
#1545 A maltai kaland az fuggetlen volt a cegtol :) Az fullosan onszervezett dolog volt. Es tenyleg UBER volt :D De az 2006 majus volt Carlos :) -
#1544 Amikor megvásárolta a 10T a céget kaptunk egy 5%-os fizuemelést!
Amúgy ne felejtsünk ki egy hatalmas Máltai kalandot sem, melyet jómagam életem egyik (ha nem A) legjobb nyaralásának tartok!
Istenem...nagyon jó volt! Felmenni timberékhez a jó kis befingott emeleti apartmanba ami reggel 8-kor már 35 fokos volt!
Meghát Huggy Bear féle beach burger and chips és a "choclate cake".
A svájci vetkőzős csajok a medence szélén miközben filmet néztünk a laptopon.
Twilek parája a repülőn, hogy lezuhan ha fényképezünk...
Fantasztikus volt. -
#1543 Elore elnezest kernek a moderatoroktol, a forum latogatoitol az offtopikert.
Jeff. Nem tudom mit kene befejeznem de tudod mit, legyen. Szoval reszemrol ez az utolso hozzaszolas a temaval kapcsolatban.
En mig ott dolgoztam a Stormregionben semmilyen jelet nem lattam annak, hogy anyagi csod fele menne, sem 2007 tavaszaban sem 2007 ev vegen. Mindig idoben megkaptam a fizetest, mindig volt udito, csokiautomata, kave satobbi. 2007 ev elejen egy nagy valtozas volt csak eszlelheto es ez a moral. Eleve az ev ugy indult, hogy kirugtak par embert (a listan voltam en is, de en akkor megusztam mivel sikerult veluk megertetnem, hogy az editor amiatt nem ment nalam szinte egyszer sem az elozo ev november-decembereben mert vegig a Lua-t tanultam amire a legjobb feluletnek akkoriban a WOW interface-e volt) es Tom is teljesen maskepp viselkedett. A 2007es kezdes volt az ami teljesen mas volt mint amit megszoktunk, eltunt a jo hangulat es az emberek igencsak kedvetlenul kezdtek dolgozni. Anyagi problemakat ekkor sem eszleltunk semmit. A 10T felvasarlas es ami utana jott az szamunkra semmilyen formaban nem jott le, nem lett kevesebb vagy tobb a fizu, nem kezdett kesni, meg nem erkezni a fizu... minden ment a legnagyobb rendben. Meg a hangulat is kezdett emelkedni egy picit ahogy egyre elorebb haladtunk a meloval es egyre jobban kezdett kiforrani a jatek es az ev eleji bughalmaz (mert jateknak nem neveznem ami volt a CPCW akkor) kezdett jatekra hasonlitani, valamint a design is kezdett olyan format olteni ami egeszen jo jatekelmenyt nyujthat (a 2006 szeptemberi doksi az szinte ugy ahogy volt kukazva lett). Az anyagi hatterrol semmit sem tudtunk tovabbra sem. A lipcsei GC-re is siman kijutottunk (megjegyzem a 2007es volt a legjobb IMHO) ami megintcsak nem utal anyagi problemakra. Megmondom oszinten en eloszor akkor kezdtem gondolkodni azon, hogy esetleg megis lehet valami anyagi gebasz mikor te, kedves Jeff, felhivtad a figyelmunk a 10T tozsdei allasara. Aztan a 'vezetoseg' ezt is szepen kimagyarazta nekunk, hogy a tulajdonosok kozott van valami osszekapas es azert viszik le a reszveny arakat, hogy az egyik ki tudja vasarolni a masikat bagoert (nem a petire gondolok :D). Lehet, hogy odenare nagy maszlag volt ez, de mi bekajaltuk (fizu megjott... akkor nincs gond :D). Aztan ahogy kozeledett az ev vege, egyre tobb emberrel beszelgettunk arrol, hogy amint a CPCWnek vege lelepunk. Aztan jott a november amikor is Tom kitalalta, hogy a team munkajanak hatekonysagat novelendo ki kell rugni par embert, mivel a terror a leghatekonyabb eszkoz a teljesitmeny novelesere (ezt nekem 2007 ev elejen mar kifejtette). Mivel nekem eddigre kezdett a tokom tele lenni az allando idegeskedessel, az ismet melypontra sullyedt morallal jeleztem is a kozvetlen felettesemnek (akinek ket embert kellett megneveznie), hogy ha az konnyiti a dolgat akkor nyugodtan legyek en az egyik. En is lettem, igy november vegen tavoztam a Stormbol (papiron csak januar vegen, fizut kaptam is februar elejeig).
Szoval vadolhatsz minket azzal, hogy hazudunk es tudtunk a Storm csodjerol, hogy tudtunk arrol, hogy a 10T-t viszi csodbe a Storm, de hidd el ha ez igy lett volna akkor sokkal hamarabb lelepek (mondjuk augusztusban amikor az Eidosba at tudtam volna menni nagy valoszinuseggel). Lehet neked van igazad es tenyleg a Storm miatt csodolt be a 10T, de lehet forditva is es lehet, hogy egyutt kozosen mentek csodbe es fuggetlenul a masiktol mind a ketto ceg becsodolt volna. Ez mar olyan szint amibe se en, se Bago Peti, se Carlosito, se te nem igazan latunk bele... mondhatni az a resz mar Lajos, Tom, Weibel sotet uzelmeinek a vilaga amibe IMHO igen kevesen lattak es latnak bele.
Szerintem zarjuk le ezzel a 'vitat' es bekeljunk meg egymassal, hiszen ezt mar annyiszor mondtam neked, hogy nem rank (vagy a CPCW csapat "barmely" tagjara) kellene haragudnod, mivel mi csak munkank vegeztuk amiert megkaptuk a fizetesunk. Probaltuk a legtobbet kihozni mind az RFB, RFTB es a CPCW projectbol, de adottak voltak a hatarok amik kozt mozoghattunk. En tovabbra is ugy erzem, hogy amit lehetett az kihoztuk mind a 3 jatekbol es egyik sem olyan project amit szegyelni kene. Remelem a temp-bant hamarosan feloldjak es tudsz valaszolni es kimondottan remenykedem abban, hogy vegre valahara beket tudunk kotni es veget er a "Storm", a CPCW es a rajta dolgozo emberek szidasa. A 10T meg a "Storm" vezetosege meg le van tojva magasrol :) -
#1542 Semmi sem biztos.
De úgynézki igen. -
Lord Malshun #1541 Engem speciel erdekel a jatek, szoval mar 6-an vagyunk :-)Biztos megjelenik februarban? -
Jagdflieger #1540 Okés. Értem én. :-) Remélem valóban olyan ütős lesz az AI mint ahogy mondtad. a Mod-olásról addig nem érdemes beszélni míg nem tudni van-e hozzá publikus szerkesztő. ill. packer. Az RfB komolyabb modolása is ott vérzett el hogy csak ki csomagolni lehetett a packerral be nem. Mikor lázadtam akkor jött a legyintés hogy: Nálunk működöt..Nem tudjuk mi van vele. Tudsz mondani pár skill-t? -
JeffeS #1539 Javítás: az amíg kihúzva a második mondatban. -
JeffeS #1538 Timber, kérlek szépen fejezd be. Amúgy nem én kezdtem, hiszen az 1383as hszólás nem az enyimé és számomra sokat mondó, hogy amíg a cáfolhatatlan 1521-es általad "osszeeskuves elmeleteid"nek minősített hszólásra csak ilyen reakciók jöttek (undorító ez a minősítés azok után, hogy te is tisztában vagy vele, hogy igazam van a "storm" 2007-es csődjét illetően is, ez a 118-as kommented sokat mondó); ha nem az lenne, akkor ez a hszólásod mást tartalmazna, mint amit tartalmaz. Nem különben az 1529-es hszólásba sem került volna bele a "internet cikkek támadásaival hiába jöttök". Mindent amit írtam magáért beszél.
Az azért elgondolkodtató, hogy itt, amíg nyeregben voltatok, nem zavart a fórumos deathmach. Most lett csak zavaró számodra, hogy helyett cseréltünk.
Amúgy lementettem a topicot, az 1533-as hszólás moderátori kérését nem én törtem meg, hanem az 1535-ös hszólás tulaja.
Prince23, ezt a játékot a Stormregion után összeverbuvált "játékfejlesztők" készítették, akiknek főnökei sajnálatos módon örökölték jogi úton a Stormregion KFT nevet, a viharsarkiaknak, akikről a cég kapta a nevet, nincs köze hozzá. -
#1537 Stormregion amig tönkre nem ment, aztán most a InnoGlow fejezi be (pár stormos csinált egy kis céget, hogy befejezhessék). -
#1536 Akkor ezt a játékot ki fejlesztette? -
#1535 Jeff. Kerlek szepen fejezd be. Tudsz te egy teljesen normalis, mar mar kedvelheto ember is lenni. Te is nagyon jol tudod, hogy sehova nem vezet ez az egesz. Most mar nincs is Stormregion, ugyhogy mondhatod, hogy te megmondtad elore, stb. Csak kerlek azt a par embert ne kergesd mar el akik esetleg varjak ezt a jatekot. Meg ha szar is lesz es csak lehuzasa a TE altalad keszitett eredeti CP-nek, akkor is lehet 1-2 embernek oromet fog okozni (es ezek kozt nem lesz se a Lajos, se a Weibel, se a Tom) az, hogy a jatek megjelenik es jatszhat vele. Hidd el a fejlesztok nagy resze szinte semmilyen hasznot nem fog huzni a megjelenesbol de megis szinte mindenki aki a projecten volt egy emberkent ajanlja fel a segitseget annak a maroknyi csapatnak akik a vallukon viszik a projectet, szinte zsebpenzert. Toltson el megelegedessel, hogy a Storm bezart, hiszen mindig is erre vagytal, de konyorgom ne szemeteld mar tele az internetet a mindenfele tenyekkel alatamasztott osszeeskuves elmeleteiddel. A Storm kimult, felejtsd el vagy gyaszold csendben... de az, hogy meg mindig csak pocskondiazod az igencsak leminosit teged... es en tudom, hogy te nem 'csak' ilyen vagy. Mashol is cancelleznek projecteket, mas studiokat is zarnak be... megsem mesz oda, hogy belejuk rugj. Ezt csak a "Storm"-al csinalod... innentol ez mar szemelyeskedes es nem velemeny nyilvanitas vagy vita.
Szoval kerlek... szoljon ez a topik a jatekrol, legyen egy informacioforras azok szamara akik varjak a jatekot, akiket erdekel, hogy mi van vele... meg ha csak 5en is vagyunk (amibol 3 fejleszto :D). -
#1534 Hat amire nem tudok pontos valaszt adni arra nem adok :) En szinte csak a single player reszen voltam igy csak arrol tudok (immaron tobb mint 1 ev tavlatabol) nyilatkozni. De ha jol emlekszem hasznalta a skilleket es a kitelepulest is. Elvileg volt egy rakat eszkoz az AI beallitasara koztuk volt ami a skillekkel is foglalkozott :) IMHO konyebb lesz modolni a CPCW-t mint az RFB-t. -
#1533 Namost vagy bezárom a topikot a játék megjelenéséig,vagy kivágom az értetleneket!
Szépen elmondtam,hogy off/flém ne legyen,hányszor könyörögjek még?
Sehányszor nem fogok mert aki nem érti az majd viseli a következményeit. -
JeffeS #1532 Javítás: "Ezek a tények, közvetlenül nem a "storm"al kapcsolatosak...", a többi stimmt. -
JeffeS #1531 Jagd hozta fel a témát a 1383-ban, aztán Carlos válaszolt rá, majd én is beszálltam, végül Bagó Péter.
Nem hiszem, hogy pont a pcdome.hu-n (Lemon a kapcsolat) írnak támadó cikkeket a "stormról", a linkem onnan volt. De ha még mind hazugság is, akkor is a tőzsdei mélyrepülés 2007 júniusától,a "storm" megvétele után tény. Ahogy az is, hogy [URL=http://www.befektetestitkok.hu/tozsdei_arfolyam.html]"Ha sok eladó jelenik meg a piacon, a részvény tőzsdei árfolyama csökkenni fog"[/URL] Ezek a tények, nem a "storm"al kapcsolatosak, nem lehet ráragasztani, hogy "internet cikkek támadásaival hiába jöttök.", mert eleve nem lehet elfogult semmilyen irányban a "stormmal", sem támadólag, sem támogatólag. Szelávi. -
Jagdflieger #1530 Köszönöm a válasz Timber. Bíztató amit írsz az AI-rol egyrészt mert növeli a játékélményt másrészt mivel sokat dolgozok a Panzers és az RfB szerkesztőivel így tudom milyen sok mindenre kell gondolni triggerezéskor szerkesztés közben. Viszont ügyesen megkerülted a válaszoddal a kérdésem: Használja-e az AI a skill-eket és az másodlagos módokat(pl:kitelepülés) multi folyamán skirmishben? Egyébként várható szerkesztő a játékhoz? -
#1529 Kissé én is unom, h már hónapok vagy netán évek óta?! ez folyik itt. Csináljatok egy offtopikot. A múlt az elmúlt. Ne háborgassátok a múltat:D Különben is az ott dolgozók jobban tudják mi történt a mhelyükön. Az internet cikkek támadásaival hiába jöttök. És ezért nem kéne bannolni se az illetőt. -
#1528 -
#1527 Az egész fórumot tán nem kéne törölnie elég lenne téged meg a hozzászólásaidra érkezett válaszokat beleérte ezt is. Maradna elég ami a játékról szól. -
JeffeS #1526 jut eszembe, eddig csak politizálás miatt figyelmeztettél, bemásoltam az egyik emailed a moderátor topicba, arról eddig nem írtál, hogy vitázni sem szabad. Ez új, tehát az "Utóljára figyelmeztetlek emiatt!" kijelentés helytelen és hamis. -
JeffeS #1525 szerintem amit Bagó Péterrel vitáztam, az pont az informatikába vág, ahogy a többi topicban is van, volt vita játékfejlesztésről, játékokról, játékfejlesztő cégekről, játékfejlesztés jövőjéről éssatöbbi-éssatöbbi-éssatöbbi. Például itt, már eleve vitaindító az első bejegyzés. Ha engem kimoderálsz, megteheted, de akkor ne felejtsd el következetesen az egész fórumot törölni az sg-ről.
Nem, nem vágyom szólásszabadságra, tudom, hogy az csak egy idealisztikus világban létezik, a Kossuth térre meg nem azért jártunk, nem is azért jártak, ilyet max az állít, aki nincs képben. -
#1524 Ez nem vitafórum hanem innformatikai és tudományos fórum.
Ha vitázni vágysz akkor irány a gumiszoba vagy az index ott ki élheted magad.
Utóljára figyelmeztetlek emiatt!
Ne keljen St-t idéznem "Ha szólás szabadságra vágysz akkor meg irány a kossuth tér"
capish? -
JeffeS #1523 A vitafórum célja vélemények és ellenvélemények ütköztetése... és tudom, hogy Peti barátod is a Kula Team tagja volt, így már máris érthető, hogy miért vitaképtelen, akárcsak vérprofi játékfejlesztő személyed. -
#1522 -
JeffeS #1521 Rám sem bagózik a Peti. Tiszteletlenség és illetlenség kiszállni egy vitából, szerintem.
A tőzsde azt mondja, hogy a 10tacle-t a "Stormregion" KFT vitte csődbe.
Ugyanis 2007 júniusáig, a felvásárlás bejelentéséig, ha voltak is hullámvölgyek - a tőzsdén az normális - mégis az emelkedés volt a trendi, viszont 2007 június végétől tartós mélyrepülés látható az összes börzén.
(Forrás)
És most nézzük meg, hogy miként alakult pl a frankfurti börzén a helyzet.
[URL=http://www.befektetestitkok.hu/tozsdei_arfolyam.html]"Ha sok eladó jelenik meg a piacon, a részvény tőzsdei árfolyama csökkenni fog, ellenben sok vevő esetén az árak növekedni fognak."[/URL]
Vagyis arról van szó, hogy a "Stormregion" megvásárlása után mindenki szabadult a részvényeitől. Miért is ? Valószínűleg utána jártak a befektetők, hogy mekkora vízfejjel (PP2 bukás, RFB bukás) gazdagodott a 10tacle; vagyis nem egy sikeres verikúl céget vett meg, hanem egy csődtengert.
A 2 millió euros (550 millió forint) saját tőke, a laikusnak soknak tünhet, de ha azt nézzük, hogy csak(!) az [URL=http://gamestar.hu/elveon-halasztas.html]az Elveon, a pozsonyi 10Tacle 5 millió eurot nyelt el 2007 október 19-éig (Unreal engineből pár video, ennyi volt a teljesítmény, a pozsonyi "stormregion" :-),[/URL] akkor rájövünk, hogy ez nem is pénz. És ha elkezdünk számolni, húzos gépek (500e összesen monitorral, teljes konfig*100 alkalmazott=50millió), szerver+hálózati eszk (gondolom, hogy nem teszkó gazdaságos hubok voltak)=szintén több milla, biztonsági rendszer+kamerák, bútorok+székek+asztalok, céges kocsi, hangstudió (ha jól tudom az is volt kiépítve, a hangtechnikai cuccok aranyárban vannak), szoftver licenszek, stb, rájövünk, hogy az az 550 milla azt jelenti: leltárba vett ingóságok, azaz nullán volt a cég eladáskor.
Ki az az üzletember aki egy nullás cég felvásárlása után nem kezd el megszabadulni a csődpapíroktól ? Ha ugyanis nullás cég felvásárlásáról beszélünk, akkor 99,99% hogy annak könyvelése eladásra kozmetikázott. (exkollegád tanúvallomásával egybehangzó, nem mondom meg ki az, csak annyit, hogy nem a kulatím ((C)Timber) tagja volt. :-)
Aztán 2007 novemberben látunk a zuhanás közben egy kiugrást a grafikonon, ugyan mit jelenthet az ? A Jack Keane-t, meggyőződésem szerint. De utána az irány ismét a mélybe mutat.
A "Stormregion" KFT vitte csődbe a 10tacle-t, a 10taclenak annyi a felelőssége, hogy látta mit is jelent a nullára kozmetikázott csődtenger, mégis felvásárolta. Sőt, látnia kellett előre, hogy ez mit fog jelenteni a 10tacle számára a jövőben. (Nem véletlen, hogy a vételárat eltitkolták.) A 300 alkalmazottból 100 felesleg volt, káros felesleg (ezért is akart mindenáron megszabadulni tőle a Lajos), ez lett a veszte a polipnak. Aki játékfejlesztésben dolgozott és látta cégek vajúdását, miként működnek és mennek csődbe, az tudja, hogy már negyed felesleg is elég a csúfos bebukáshoz, nem hogy harmad.Amikor egy 10-15 fővel elkészíthető projektet (PP2) 30an csinálnak, akkor ott gebasz lesz. És az lett. És miért volt szükség 30 főre a 10-15 fős projekthez ? Mert az alkalmazottak Wowozáson és bulizáson kivül nem csináltak semmit, csak hárították a felelősséget egymásra. Mindig kellett felvenni új embert, hogy megcsinálja azt, amit más aki már a cégnél volt, meg tudott volna csinálni, de nem csinálta. A munkamorál nullán volt, ami nem is csoda, ha megnézzük kik kerültek lead pozícióba.
[URL=http://index.hu/tech/szoftver/panzers1213/ ]ps ha megnézzük, hogy a "Stormregion" jogásza hogy feltornázta a 66.5 millát 300 millára, még világosabbá, kontrasztosabbá válik a kép...[/URL]
ps2: etikáról, jóizlésről papolni, hmmm... 3x csaptátok be a játékos társadalmat (PP2, RFB, RftB), most készültök negyedjére. Hmmm. Rámutatnál, hogy mely hszólásom aggályos etikai szempontból ? Most már kezd komolyan érdekelni. -
#1520 A CPCW AI-ja sokkal fejlettebb mint az RFB-je volt. Olyan szinten, hogy pl. a triggerezonek nem kellett minden eshetoseget elore lescriptelni hanem eleg volt sok esetben beallitani az AI Behaviort es kiadni neki a celpontot, utana az AI magatol megoldott mindent. Mint jatekos nem tudom, hogy milyen de mint triggerezo azt kell mondjam, hogy sokat konnyitett a munkankon (es sok osz hajszalat okozott a tesztereknek, mivel igy nem volt annyira kiszamithato az adott palya :D) :) -
Jagdflieger #1519 Kérdés: A Cold Warban szerepe van sok unit másodlagos képességének ill skilljének. (eddig csak egy kitelepülésröl tudok: pl örtorony de állítólag több is van.) Ezeket használja az AI a pályán skirmish játék setén vagy ugyan úgy nem tudja őket trigger hiányában alkalmazni mint pl az Rfb esetében. (ott sem használja a skilleket az AI még tiszteket sem hív trigger nélkül) A kérdés folyamdványa: Ha netán használja őket akkor azokat önállóan tszi vagy mert le van kódolva a pályákon akár egy szingle mapnál. Egyébként lehet tudni milyen skillek vannak? -
JeffeS #1518 a 110-et korrigálnám, ugyanis azóta találtam egy cikket ahol Weibel 95 alkalmazottról nyilatkozott felvásárláskor, majd hozom a linket.
Az 1500ik hszólás utolsó gamestaros idézetére - ami egészen véletlenül az én állításomat igazolja, a 2007es csődhelyzetet - meg nem reagáltál, téged minősít, Petikém, hiszen pont az ellenkezőjét próbáltad itt "bizonyítani" két oldalon keresztül. (pl 1435)
Aki a fehéret feketének mondja, a feketét sötét szürkének, az az én szememben nímand és nem bratyizok vele, nem találkozom vele, nem ismerem, nincs közöm hozzá. Ez Spender I törvénye. -
JeffeS #1517 900 alkalmazottról hazudtál, ez tény. A személyeskedés jól megy neked, [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1160073341&no=1474]"a 230+110 volt a cég alkalmazottainak száma veletek együtt"[/URL] (1474) azt meg kerülöd, mint ördög a szenteltvízet, ez is tény.
Akárkivel nem ülök egy asztalhoz, ezt mindenki tudja, aki ismer. Először kérj bocsánatot, mert álságos módszereddel megpróbáltál félrevezetni, aztán visszatérünk rá.
Timber koma, utána nézek.
-
#1516 Jeff kapott már pár ban-t a gyikságaiért. -
Bagó Péter #1515 Bagó Péternek joga van azt állítani amit szeretne, csak úgy mint Neked. Ez a szép a véleménynyílvánítás szabadságában. A hazugozásban pedig először inkább csak a saját háztájidban tapogatózzál, aztán ha még mindig rágalmazni szeretnél akkor egyszer mondjuk megbeszélhetnénk személyesen is. Mert amit itt folytatsz az már nagyon régóta mindenféle etikai és jóizlési határt átlépett, az OFF fogalmáról már nem is beszélve... Bár az se gyenge, hogy simán lehet fröcsögni anélkül hogy ez bármilyen adminisztrátornak szemet szúrna...