KREATÍV embereket keresek!
  • Dj Faustus #60
    Kreativitás... erről jut eszembe Gálvölgyi egy kabaréjelenete, amiben a "kreatív médiaguru" a pösze,, alacsony, rosszul öltözött politikus-csimotából negyed óra alatt "médiasztárt" varázsol (és a politikus-csimotából tényleg médiasztár lesz - de az eredmény minősége hagy maga után némi kivánnivalót...).

    Ez a helyzet a webbel is. Rengeteg "webdesign" cég létezik, de sajnos kevés nyújt valóban igényes (valid, modern, táblázatmentes, akadálymentes, sablonoktól és giccsektől tartózkodó, keresőoptimalizált,...) szolgáltatást.

    És sajnos a megrendelők - önhibájukon kívül - nem tudják eldönteni mi a tényleg igényes, jó weboldal. Nem tud belelátni a(z egyébként tetszetős küllem mögött rejtező) kód mögé, nem tudja felmérni hány potenciális látogatót veszít a rossz keresőoptimalizálás, és az akadályokkal teli weboldal miatt; nem tudja felmérni miért is fontos hogy egy adott űrlapot (és az adatok feldolgozását végző szerveroldali szkriptet) megfelelően készítsenek el (hogy aztán ne kapja spamek tízezreit). Nemm biztos hogy tisztában van vele, hogy az adott "deign" mennyire használható, ergonómikus. Persze ez nem a megrendelő dolga.

    Szóval summa-summárum: a "kreatív" emberek mellé (valódi!) szakértők (kliens oldali programozó/sitebuilder, szerver oldali programozó, rendszergazda, grafikus) kellenek (de az sem baj, ha egy ember egyszerre több területhez ért), és akkor tényleg "sokat lehet kaszálni", és a minőség is megfelelő lesz.