• Morden23
    Psi, ezt most tényleg nem annyira értem. A játékfejlesztésnek, illetve a játékfejlesztésből való pénzkeresésnek mi köze a putriban lakáshoz, vagy a "jobbágyélethez"?
    Ezt tényleg magyarázd már meg.

"mindenki arra hajt hogy minél kevesebb munkával, minél nagyobb összeget zsebeljen be"

Ez közhely. Naná, hogy így van. Mutass nekem egy embert, aki azt mondja, hogy "ne adjatok pénzt, adjatok munkát, ingyen akarok rohadni". Ha van ilyen, rögtön beutalom oda, ahová való. És azért nem bármi áron. Ha "bármi áron" akarnék sok épnzt kevés munkával keresni, akkor rablógyilkos lennék, vagy drogdíler. Szóval azért nem "bármi áron".

"A gazdag még gazdagabb lesz, a szegény még szegényebb szép lassan."

Na ennek mi köze a játékfejlesztéshez? Az, hogy odahívják a betatesztereket, és nem nekik kell ugyan ezeket az embereket megfizetniük konkrét munkavégzésért? Miért a cég a geci, ezek a kockák mennek, és örülnek, hogy mehetnek. Utána tuti mindenkinek mesélik, mert "it's cool, dude".

"mi magunk fogjuk komplett megalkotni a játékokat (persze "csakis az izlésünk szerint"), amit azután még zsírosan meg is fizettetnek velünk"

Én magam mondom a pincérnek egy étteremben, hogy milyen kaját kérek, nem ő találja ki. Akkor ezek szerint én is munkát végzek a helyszínen? Nem éppen.
    Ameddig én nem tudok programozni (de nem kell odáig elmenni, a legtöbb ember azt sem tudja, milyen gazdasági és marketing-tevékenységek állnak egy PC-játék mögött), addig teljesen mindegy, hogy mennyire ÉRZEM MAGAM résztvevőnek, valójában nem vagyok az.