• psishock
    "Játékfejlesztésből valószínűleg nem fogsz pénzt keresni."
    Ezt így butaság kijelentened, mert nem tudhatod, bár nem erre építem az életem. Egyébbként rossz a memóriám mert nem emléxem mikor veregettem a mellemet, közben ordítva, hogy "majd ééén megmutatom mindenkinek, hogy is kell ezt csinálni" Egyszerûen azt mondtam, hogy nekem is vannak jó ötleteim, de ezt meg akkor arra értettem, hogy egy kis kreativitással mindenki hozhat össze azokban a játék engine-k ben dolgokat, progamozói diploma nélkül.

"Ja, és nemtom milyen engine-licencet kapsz 500 euróért..."
    Parancsolj, http://www.3dgamestudio.com/
    maga az engine 399$, de a többi "hozzávalót" is külön-külön hozzá lehet vásárolni igények szerint. De nézz csak körül a demók-nál és a featurek-nél, igen impressive szerintem és teljesen ok alapot ad. Nem doom3 engine de nem is fizettél milliárdokat érde. Szerintem amit ad azért ez teljesen reális.

"Mobilokra pedig nem így működik, ebből a hszből is látszik a hozzá nem értésed. Mobilokon java alapú programokat futtatnak, amit nem igazán lehet optimalizálni, viszont minden gépen elfut. Az már más kérdés, h egy x éves telóban nincs akkora proci meg ilyemsik, de a telefonok nagy részén el fog menni."
    Vicces azért, hogy pont ide dobtad azt a "nem értessz hozzá" részt. A java is ugyebár egy programnyelv mint a többi, az egy dolog hogy platform független, de a mobiljátékok esetében akkor is nagyon fontos a kód optimizálása. Nem használhatsz bármilyen utasításokat mivel a proci ugyebár minden javás mobilba elég gyengusz (vigyáznok kell pontosan hány effektus jelenhet meg max egyidejûleg stb mert be fog halni ha tetszik, ha nem) és a hely foglalálst is szûkére kell venned, mert nem sokan szetnének 100-200mb-os gammákat tárolgatni. Szóval a textúrázásnál, hangoknál, zenénél megint nem sokat rugdalódzhatsz. Nem tudom te melyik bolygórol jöttél, de nállam ha a felsoroltakat mind rendeznem/redukálnom kell, hogy elférjen/elfusson az adott platformo(ko)n akkor azt o p t i m i z á c i ó-nak hívom...