• psishock
    ezt a csomó jogi részt (amit elsoroltál, nem ismétlem) mind a kiadónak kellene, hogy intézze. A te dolgod "csak" kihozni a játékot. Nem csak Doom és NFS budget kategória létezik, természetesen, (ha valaki összehozna a társaival ilyet akkor milliomosnak könyvelheti magát azon nyomban xD, de ez igen valószínûtlen), biztosan hallottál a tetrisről, zooma-ról (luxor esetleg), crimsonland-ről.... és számtalan hasonló "apró" de zseniális játékokról. Ezekkel szerintem nem gyötörték halálra magukat az emberek amikor készítették, nem kellett milliós budget, csomó felmérés stb stb, mégis össze lettek hozva, volt amit több, de volt amit 1-2 ember hozott csak össze. Volt 1-2 jó ötletük és szerették is volna megvalósítani. Az én tapasztalatom, hogy ennyi már elég jó kiindulópont, egy "jó" játékhoz, és ide mégegyszer kihangsúlyozom, hogy nem csak a heavy budget kategóriára gondolok. Pl, a crimson-t, sokoman-t is pont annyira élveztem amikor toltam, mint bármelyik HC kategóriát, de szerintem többen is vannak ezen a véleményen.

- nem értesz hozzá (ameddig el nem pusztulsz tanulni fogsz, akkor legalább miért ne azt tanulnád ami érdekel/pénzt is bir hozni.)
    - elszámoltad magad (kiadó dolga)
    - nem vágod a jogi oldalát (kiadó dolga)
    - probléma van a terjesztéssel (kiadó dolga)
    - nagy 0 az ismeretséged (kiadó dolga)
    - nincsen marketingre lehetőséged (kiadó dolga)
    - egxedül (vagy kevesen) kell elvégezni egy egész cég munkáját (ez megint benne van a pakliban, de a "kis" játékok fejlesztéséhez nem feltétlenül kell "sok" ember. egyébként sok olyan munka van egy cégnél is amit nállad a kiadó fog elintézni)
    - egyszerűen nincsen lóvé, még egy tetves FTP bérlésére sem (kiadó dolga)

Nyilván ezek után azt kérdezheted, hogy ezek a "kiadók" vörös kereszt-szervezet tagok vagy mi? Nos, ha egy ép játékot sikerült összehoznotok, ő elintézi a többi dolgot mert neki "rutin", tik megkapjátok (hasamracsap) az 1eu-t/játékletöltésért, ő meg megtart 10-et, mivel 11ért árulta és ő intézett minden más jogi, marketing, terjesztés,... ... ..., dolgot, akkor is merem azt állítani, hogy rettentő jól fogtok járni. Töltsék csak le pár tízezren (ami nem túl nagy szám a net-n, hát ha még egy játék populárisnak számít), az én szemszögemből már nagyon is jól jártunk, és rögtön fognék a következő project-be. Szerintem az egyedüli "jogi" része a dolognak, hogy a kiadóval kell lebeszélnetek a dolgokat (lehet, hogy a kisebb-eket kell keresni, nem az EA-t vagy a Blizzard-ot nógatni). Ha minden rendben akkor onnantól már tiszta, hogy mi a ti feladatok és mi az övéké.