• Morden23
    Semmi gond, offolj amennyit akarsz, engem aztán nem zavar. :)

Egyszerre reagálnék az összes kommentedre, mert nem annyira akrok külön-külön beírásokkal teret tágítani :D

Értem, amit leírsz (mármint, hogy minimális tapasztalattal/hozzáértéssel kvázi egy vájtfülű is csinálhat játékot). Csak ez ebben a formában nem igaz, legalábbis szerintem.

Ha eltekintünk attól a dologtól, hogy programozni kell (nem mintha lényegtelen lenne ez a része, de most hagyjuk el), akkor már csak egy rakat gazdasági, marketingtevékenységi, jogi, piaci és "egyéb" (pl. kulturális, politikai, vallási, cégPR, technikai) problémákkal kell megküzdened. Már természetesen akkor, ha valami "nagyot" akarsz lőni.
    A lényeg a lényegben az, hogy még közel sem tartunk ott, hogy egy átlagos ember, de akár egy kisebb cég képes legyen versenyezni (ami ebben a szövegkörnyezetben a megfelelően nagy durranással járó játékot jelenti) a nagymúltú és/vagy bazinagy kiadókkal, stúdiókkal.
    Előjön a tipikus probléma, hogy
    - nem értesz hozzá
    - elszámoltad magad
    - nem vágod a jogi oldalát
    - probléma van a terjesztéssel
    - nagy 0 az ismeretséged
    - nincsen marketingre lehetőséged
    - egxedül (vagy kevesen) kell elvégezni egy egész cég munkáját
    - egyszerűen nincsen lóvé, még egy tetves FTP bérlésére sem

Kicsit olyan ez, mint a az amatőr rövidfilm kategória. Vannak alapvető költségek (kamera, adathordozó), alapvetően szükséges ismeretek (ezen dolgok használata), és alapvető emberek (operatőr, rendező, színész, akár egy személyben, bár az azért bajos).
    Ha megcsinálod, nem lesz nehéz bemutatni egy egyetemen/gimiben/a haveroknak/rendezvényen/filmfesztiválon. Marad az, hogy kinek mennyire tetszik.
    Ellenben ugyanezt moziba tervezni, vagy csak úgy, hogy neked pénz jöjjön belőle vissza, már 20.000.000 más kérdést vet fel, ami már nem csak "művészkedésből", kreatívoskodásból meg kamerázgatásból áll. Pont ennél a pontnál szokott "ifjú titánoknak" letörni a szarvuk. Hidd el, láttam már sok ilyen embert, és én is voltam ilyen szituban, nem is egyszer :(