• psishock
    "Szinte már "csak" a design-al és a gameplay-el kell foglalkoznunk és készen is vagyunk."==>
    "Ja, ez a legnehezebb része, ez az egésznek a lényege."
    Nekem rettentő problematikus még mindíg a mélyebb kódolás. Sajnos, hogy ha komplexabb dolgokat szeretnél megoldani akkor szükséged van rá. Akár vizuálisan, de akár rendszeren belül. A design és a gameplay tippek, hangefektusok, zene sohasem voltak gondok mivel, ha kell, az ötletek akár ömlenek a fejemből. Csomó 2D és 3D vázlatom van már amit összehoztam de nem keveset komplett ki is dolgoztam. Nem beszélve mennyi érdekességet/fordulatokat tudnék bevinni a játékmenetekbe, de sajnos ezen a ponton már megint a kódolás problémák gyötörtek halálra. Nekem ez a legnagyobb gondom, a többi megvan.

"Az előre összeválogatott csomagokkkal nem lehet nagyon alkotni." megint ez, nem arra akartam kilyukadni, hogy minden balfék összehozhat egy játékot. Azt mondtam, hogy 0 előtudással és tapasztalattal, tehát ha kell össze tudsz rajzolni egy karaktert vagy térképet. Nem kell több éves gyakorlat hozzá, csak elképzelés. A "csomagokkal" csak az egyszerûségre akartam utalni, azokra a dolgokra amik a fejlesztőknek megfelelnek, "mittomén" pl a zöld vékonyszálú fû, kék/felhős ég, tégla fal... ezek lehet hogy mind teljesen ok-k lennének egy embernek, és már használhatja is egészséggel ahogy vannak. Természetesen ha valamit meg szeretne változtatni benne, mindíg adva van a lehetőség.

"Ja, amit inygenes enginnel csinálsz, azt nem
    adhatod el." Ha az engine készítő azt mondja, hogy: igen, amit összehozol benne azt szabadon terjesztheted/eladhatod, minden jog a tied, akkor miért ne tehetnéd? :) Azt aláítom hogy a fizetős motorok fényévekkel jobban (legalább is amelyikkel találkoztam), de meg is érik a pénzüket. Legyen mondjuk 300-500eu egy engine. Ha egy játékot csak 2-3eu/letöltés-ért is árulunk, akkor is vígan pozitívban vagyunk.