Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
  • cloudbasepotato
    Locutos űrhajós példáját úgy látom még senki sem belezte ki...

Én megkísérlem:

Szóval:

1.Van egy űrhajód.
    2.Az űrhajó tömegéhez képest az elégetett üzemanyag tömege elhanyagolható, ezért úgy vesszük, hogy az össztömeg állandó.
    3.Ha működtetjük a hajtóművet, az egy üzemanyagfogyással arányos tolóerőt hoz létre.

Ha rosszul compiláltam, javíts!

A "paradoxon":

A rakéta surlódásos közegbe érkezik, a súrlódási erő megegyezik a tolóerővel. A gépen erőegyensúly van, gyorsulása 0, kinetikus energiája időben állandó.

A súrlódásos közeg teljesítménye: Ps=Fs*v
    A hajtómű teljesítménye: Ph=m'*E ahol m' az üzemanyag tömegárama és E a (gusztustalanul fogok fogalmazni, ne ebbe kössetek bele) fajlagos energiatartalma.

Ha v elég nagy, a súrlódási teljesítmény nagyobb, mint a hajtómű teljesítménye, az űrhajó mozgási energiája mégis változatlan.

Locutos! Jól értelmeztem a problémát??

Akkor most a kivégzés:

A hajtómű teljesítménye másképp: Ph=Ft*v; Ft a tolóerő, ami egyenlő Fs súrlódási erővel.

Ft*v=Fs*v tehát Ph=Ps; a munkatétel (azaz az energiamegmaradás) érvényesül. Ez viszont ellentmond az előbbi kijelentéssel. (elég paradox)

A gondolatmeneted sajnos egy helyen hibás.

A hajtóműben elégetett üzemanyag által produkált tolóerőt te függetlennek tekintetted az űrhajó sebességétől. Ha valóban független lenne, akkor állandó üzemanyagáramot tartva az űrhajó állandó gyorsulással haladna. A sebesség négyzetével arányos kinetikus energia időben parabolikusan nőne!

A hajtómű propulziós teljesítménye időben lineárisan nőne, amíg a hajtóműbe bevezetett "teljesítmény" állandó. Másképp fogalmazva a hajtómű hatásfoka nulláról (álló űrhajó) indulva egészen a végtelenig nőne.

Figyelembe véve a rakétahajtómű működését kijelenthetjük, hogy ez lehetetlen.