Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
  • Locutos
    Köszi a választ, én csak annyit fûzök még hozzá hogy a foton a semleges(pl. töltés nélküli) bármely frekvenciás elektromágneses(rádio) hullámok családja. Szóval a rádio/tv adás rádiohullámai is foton, mint a nagyfrekvenciás testvérei a gamma sugarak is. Ez tuti hogy így van, ha majd kedved lesz Faustus es utadba kerül egy részecskecsaládtáblázat és egy elektromágneses hullámokat csoportosító táblázat könnyen meglátod.
    Ugy különben az évek során ki-ki szivárogtak esetek ilyen szabadenergia-örökmozgó dolgokról, vízzel mûködõ autókról stb, és tényleg mind mind eltûntek készítõjükkel együtt(fõleg a készítõjük). Emlékszek egy 1998 április-i Fokusz-ra, amikor egy csávó(társaival) épített egy repülõgép nagyságú csupatekercses valamit(mutatták a Fokuszba) mondta hogy 150% -os a hatásfoka, és majd "tudósközösség elé fogja vinni" és hogy õ Nobel-djra számit érte. Elõszedték az Egely gyereket is, õ említette meg hogy az ilyesmikért régebb is tüntek el emberek, és nembiztos hogy jól jön
    ez ki. Erre õ azt mondta neki ilyen meg se fordult a fejében. A lényeg hogy tényleg elûnt a csávó :))) semmi Nobel-dij :) Persze természetesen tudom hogy lehetett az övé is csak kamu, de szerintem lehet nemjól állunk megfogalmazás szempontjából ezekhez a dogokhoz. Az
    energiamegmaradás törvénye az igaz, alóla nemigen van kibújás, de talán vannak esetek, amikor pusztán vannak lehetõségek, amikor energia keletkezhet, az energiamegmaradás törvényének klasszikus sérülése nélkül,de nem ugy vonatkozik arra a szituációra.