Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
  • John Wayne #35
    Egen, de ha figyelmesen megvizsgálod őket, rájössz, hogy nem elég hatékony egyik sem. Nem veszélyeztetik a jelenlegi status quo-t.
    Amúgy az elméleti vitának nem látom értelmét én sem. Ugyanis igen sok teljesen logikus, kompakt, "hibátlan" elmélet gyártható, mondhatni korlátlan számú. Egy elmélet jóságát az mondja meg, mennyire jól modellezi a valóságot, mennyire jól írhatók le vele a valóság folyamatai. A jelenlegi tudományos világképnek legalább részben helytállónak kell lennie, hiszen erre építve fantasztikus dolgok jöttek létre. De azért még messze nem teljes, a művelői szerint sem.
    Ez az én számomra pontosan annyit jelent, hogy gyakorlati oldalról kell megközelíteni a kérdést, ha nekem sikerül "perpetum mobile"-t építeni, akkor a kérdés eldőlt, függetlenül az elméletektől, és ráérünk olyan részletkérdésekről vitázni, hogy az energiamegmaradás törvénye fennáll-e, és ha igen, akkor miféle "végtelen" energiamezőből csatoljuk ki azt az energiát (éter ? , vákum ?, nullponti energia ?).
    Számomra nagyon is valószerűnek hat, hogy elnyomják az ilyen jellegű felfedezéseket, de persze biztosat akkor állíthatok, ha reprodukáltam egy ilyet. Elnézést a profán hasonlatért, de kicsit olyan ez, hogy vagy feláll, vagy nem, ha igen, minden rendben, ha nem, akkor lehet magyarázkodni, de minek . Szóval építsünk örökmozgót !
    Igazából egy hatékony, és környezeti terhelést nem jelentő megoldást kell találni. Ezen nyilván el lehetne viccelődni, hogy biztos a Mikulás hozza majd el a rénszarvas szánján, és naív álmodozás, de ha valamivel érdemes ma foglalkozni, az pont ez a téma. Mert ha nincs ilyen módszer, akkor félek tőle, az emberiség evolúciója elég gyors véget fog érni, nem lehet a végtelenségig önteni a mérgeket a környezetbe. Úgyhogy mindenki tekintse szent kötelességének a fizikakönyvek bújását .