• assdf
    Hát pl ott az ubuntu debian alapú és mégis sokkal jobban kezelhető én biztos azt raktam volna a gépekre.
    Sz.pás pedig van ezerrel debian alatt én már nem egyszer telepitettem.
    Mert kiindulva abból hogy ezek állami gépek, majdnem biztos hogy a legszutyokabb cuccok vannak bennük, amiknen a felét nem fogja támogatni a debian. (saját tapasztalat vettem egy olcsó vlan kártyát win alatt 10 perc volt beüzemelni, debian alatt 3 nap, mivel driver nem volt hozzá és kénytelen voltam az ndiswrapperal wines driverrel futtatni)

Szóval a debian telepités azért komoly szakértelmet követel főleg egy nagyobb cégnél ahol minden gép más és más. Egyébként szintén érdekes lenne megtekinteni hogy mennyibe kerül egy linuxos és egy wines rendszer teljes összköltsége, mert szerintem igencsak tendálnak egymás felé. Mert ugye a win fizetős a linux meg ingyenes, ugyanakkor win alá minimális bérért is találsz olyan rendszergazdákat akik karban tudják tartani, mig a linux alatt ninsc szoftverköltség ugyanakkor a linuxos szakemberek fizetései az egekben vannak.
    Persze ez nyilván rendszernagyság függö, de azért kiváncsi lennék mennyibe került nekik eddig a wines rendszer üzemeltetése, és mennyibe kerül nekik a linuxos rendszer üzemeltetése.