Először is én nem vagyok dohányos de nem azért mert dohányellenes vagyok ,egyszerűen nem szoktam rá.
Én inkáb dohányellenes ellenes vagyok. Nem mondom ,hogy a gyerekek dohányozzanak és mindenki legyen láncdohányos mert az túlzás lenne de már az is túlzás amit a dohányzás ellen csinálnak.
Szerintem egy olyan ember aki tud mértéket tartani (mert lehet) nem föltétlenül fog tüdőrákban meghalni 30 évesen. Extrém eset de ott van Churchill aki mindennap elszívott pár szivart amit egy jóadag whiskeyvel kísért és 91 éves korában halt meg. És létezik olyan ember is aki tüdőrákos pedig alig vagy egyáltalán nem dohányzott.
Igen van egészségkárosító hatása de ha kizárnánk mindent az életünkből ami káros az egészségre hát nem sok minden maradna.
Szerintem bőven elég lenne egy dohányzásra kijelölt terület ami jól szellőzik és így senkit nem zavarna a dohányfüst.
Én még nem találkoztam olyan emberrel (és még azelőtt sem mióta tiltott dologgá vált) aki szándékosan napokon keresztül zaklatott volna azzal ,hogy de igen is dohányozzak és a pofámba fújta volna a füstöt szándékosan akkor a dohányellenesek milyen jogon erőltetik őket a leszokásra.
Szerintem minden embernek joga van bizonyos téren saját belátása szerint cselekedni ,a dohányosnak joga van dohányozni a nem dohányosnak joga van nem doháyozni ,jogunk van húst enni és jogunk van vegetariánusnak lenni sőt jogunk van tönkretenni saját tulajdon életünket,de nincs jogunk nézeteinket más emberekre ráerőltetni.
A demokrácia azt hirdeti ,hogy a diszkrimináció rossz dolog. Mégis most pontosan ezt tesszük a dohányosokkal. Régen a romáknak nem volt esélye jobb állás szerzésére még ha képes is lett volna rá mert elutasították faji hovatartozása miatt. Most akár egy roma is kaphat egy jó állást de ha ő (vagy akárki) dohányzik elutasíthatják. Tehát ott vaygunk ahol a part szakad.
Ha ez így megy tovább lassan oda jukadunk ki ,hogy a dohányosokat koncentrációs táborba szállítják. Új fajta rasszizmus jön létre ahol már nem az a kérdés milyen a faji hovatartozásod hanem ,hogy dohányzol-e ,húst eszel-e ,alkoholt iszol-e. Azért nem ilyen súlyos a helyzet (egyenlőre).
Nem lenne szabad ezt hagyni ,mert én ismerek jónéhány embert aki dohányzik de tök rendes és udvarias jó barátaim ,most kezdjem el őket gyűlölni?
Sok ember van aki gyűlöli a dohányosokat és ha tehetné kiirtaná őket nekik azt üzenem mi van ha szabad kezet kapnának és megölnének egy dohányost aki egy rettentő nagy elme és 2 év múlva feltalált volna egy gyógyszert mondjuk a rák vagy az AIDS ellen ami rengeteg emberen segített volna. Csakhogy dohányzott és ezért pusztulnia kellett így még évtizedekig nem lesz gyógyszer.
Igyekeztem logikusan érvelni és remélem elgondolkodtatok néhány embert.
Félreértést elkerülve én nem várom el ,hogy osszátok a véleményem.