54
-
vg #14 Vannak filmek amiknek a kiritikái itt az SG-n pont akkor jelennek meg, amikor a DVDRIP is kijön. Milyen érdekes. :)))) -
Cat #13 "Ha kocsmázol, akkor viseld el a dohányfüstöt"
Szerencsére a nyugati országokban nem igy gondolják, ezért már féltucat európai országban betiltották, köztük olyan hagyományosan pubba járó helyeken mint Irország és Anglia. -
savior #12 a szar kajakkal elegge ratapintottal a dologra. ez tobb betegsegnek okozoja, mint a drog/ital/cigi egyutt veve. csak az etelek tulsagosan mas megiteles ala esnek, ezert soha nem is fognak lepeseket tenni ez iranyba. -
savior #11 vegulis telleg elbutitott hulye az, aki foglalkozik az egeszsegevel, es nem csinal olyan dolgokat, amikbol csak kara szarmazik
-
#10 Badarság! Mindenki eldöntehi hogy mit csinál magával! Ez van, ilyen az élet! Ennyi erővel senki ne sportoljon, vezessen, igyon, cigizzen, füvezzen, dugjon gumi nélkül meg a jó ég tudja mit ne, mert az ezekből eredő károkat is az én tbmből, adómból állják!
Amíg nem fújja a cigifüstöt a pofámba az utcán és nem dobálja el csikket, addig nicns baj! Csak sajnos ezt megteszik! -
savior #9 hogy mi bajom a dohanyosokkal:
1, akarhova megyek gyalog vagy tomegkozlekedessel, valami majom allandoan szivja korulottem azt a szart, aztan szivhatom be en is
2, a foldon mindenhol eldobalt cigicsikkeket latni, mert a hipermuvelt dohanyosok keptelenek 2 metert menni a kukaig, inkabb elpoccintik a jardara, vagy ki az ut kozepere... szerencsere mostmar raszoktam hogy belekotok ha ilyen segg embert latok
3, volt olyan melohelyem, ahol a dohanyosok cseszegettek, hogy miert kajalok en egy muszak alatt 3-4szer. persze az termeszetes volt, hogy ok orankent 10-15 percet cigiztek. es sajnos ez egy altalanos dolog, mindenhol termeszetes, hogy az emberek a fel melot atdohanyozzak, de ha valami ertelmeset csinalnak, akkor azt mar megszoljak
a dohanyzas valoban fogyaszt valamilyen mertekben, de lefogyni ettol senki nem fog, hiszen akkor nem lennenek dagadt dohanyosok. a fogyas meg abbol adodik, hogy a szervezet a sok mereganyag hatasara szepen lebontja magat, de nem a zsirt, hanem az izomzatot. mellesleg rengeteg emberen ranezesre meglehet mondani, hogy van valami karos szenvedelye, pl a bore allapotarol -
Bohun #8 Ha kocsmázol, akkor viseld el a dohányfüstöt, ha meg csak hisztizel, meg aggódsz a ruhád illata miatt, akkor úgysem vagy odavaló.
Ajánlani tudok vmi nyomorék kis teaházat, azok televannak ilyen elbutított egésségmániásokkal. -
Kecske85 #7 Minden tudatmódosító/káros dolgot mint az alkohol/dohányzás/drogok be kéne tiltani(mindenütt).
Az embereknek sokmindenhez van joga, pl hülyének lenni is, de mégis mindenkinek jobb lenne ha nem élnének vele.Az meg röhej hogy egyes emberek nem tudnak mit kezdeni az életükkel, meg kellene tanulni Élni. -
#6 Akkor tiltsuk be az alkoholt is, nem? Gondolom az alkohol okozta egészségkárosodást sem szeretnéd fizetni? Sőt tiltsunk be minden "egészségtelen" ételt is, mert előbb utóbb attól is valami baja lesz valakinek és azt is te fogod fizetni..
Sajnos a kocsma dohányfüsttel jár, ez van.. A szennyvíztisztító telepen pedig szarszag van, ha tetszik, ha nem.. -
Cat #5 1. marhára nem érdekel hogy dohányzol, az viszont igen, hogy gyakorlatilag budapesten BÁRMELYIK kocsmába bemegyek, ott biztosan dohányzik jónéhány emberke, szóval azon kivül hogy nekem is szívnom kell a bűzüket, még büdös is lesz minden ruhám másnap.
2. marhára nem érdekel hogy dohányzol, viszont nem is akarom fizetni a dohányzás okozta egészségkárosodásod terheit. Ugyanis számtalan tanulmány megmutatta, hogy ugyan valóban 70% körül van az adótartalom, de ez bőven nem fedezi a káros hatások gyógyítását (tüdőrák, szájrák, fogak stb.). -
#4 Igazad van de ez még nem ok a boszorkányüldözésre ,megfontoltabb módszerekkel többet lehetne elérni ,mert én ismerek olyat aki dacból szokott rá. Nem az átlag embereket kéne cseszegetni hanem a dohány gyárakat de azok túl nagy falatok.
Én azért sem szoktam rá mert nem láttam semmi hasznát ,csak egy szokás.
-
#3 óóóó,pontosabban sehogy! -
#2 abban nagyon igazad van,hogy az embernek - többek között - joga van rosszul (is) dönteni,de hidd el nem véletlenül van ez a nagy ellenállás,hiszen túl sok fiatal szokik rá,közép és kelet európában sajnos még mindig divat a dohányzás és egyszerűen nem értik meg hogy ez nekik káros.abban is igazad van hogy nem lehet minden veszélyes dolgot kizárni az életünkből,de azt aminek semmi értelme igenis ki kéne,mert hiszem és tudom(4 évig cigiztem) hogy a dohánynak semmi olyan "jó" hatása nincsen amit hozzá tulajdonítanak,értem ezalatt a megnyugtat,fogyaszt,stb dolgokat.ok,nem mondom hogy semmi sem igaz ebből,de ahhoz képest hogy mennyire káros,ezek elenyészőek,ráadásul a gond az hogy ezek kb 90%-ban pszichikailag "léteznek",tehát bemeséli magának az ember,hogy igenis nyugtat,stb.ráadásul a legfőbb "bűne" a ciginek a függősség,nem tudok érdemben nyilatkozni róla(még jó hogy) de úgy tudom tényleg nehezebb vele leállni mint a droggal(nekem sikerült,hehe)
ráadásul nemrég készült eé egy vizsgálat,ami kimutatta,hogy semmi különbség a között ha valaki napi 2 szálat,vagy egy dobozt szív el,mindkettő ugyanolyan káros,szal csak lassan a cigivel gyerekek! -
#1 Először is én nem vagyok dohányos de nem azért mert dohányellenes vagyok ,egyszerűen nem szoktam rá.
Én inkáb dohányellenes ellenes vagyok. Nem mondom ,hogy a gyerekek dohányozzanak és mindenki legyen láncdohányos mert az túlzás lenne de már az is túlzás amit a dohányzás ellen csinálnak.
Szerintem egy olyan ember aki tud mértéket tartani (mert lehet) nem föltétlenül fog tüdőrákban meghalni 30 évesen. Extrém eset de ott van Churchill aki mindennap elszívott pár szivart amit egy jóadag whiskeyvel kísért és 91 éves korában halt meg. És létezik olyan ember is aki tüdőrákos pedig alig vagy egyáltalán nem dohányzott.
Igen van egészségkárosító hatása de ha kizárnánk mindent az életünkből ami káros az egészségre hát nem sok minden maradna.
Szerintem bőven elég lenne egy dohányzásra kijelölt terület ami jól szellőzik és így senkit nem zavarna a dohányfüst.
Én még nem találkoztam olyan emberrel (és még azelőtt sem mióta tiltott dologgá vált) aki szándékosan napokon keresztül zaklatott volna azzal ,hogy de igen is dohányozzak és a pofámba fújta volna a füstöt szándékosan akkor a dohányellenesek milyen jogon erőltetik őket a leszokásra.
Szerintem minden embernek joga van bizonyos téren saját belátása szerint cselekedni ,a dohányosnak joga van dohányozni a nem dohányosnak joga van nem doháyozni ,jogunk van húst enni és jogunk van vegetariánusnak lenni sőt jogunk van tönkretenni saját tulajdon életünket,de nincs jogunk nézeteinket más emberekre ráerőltetni.
A demokrácia azt hirdeti ,hogy a diszkrimináció rossz dolog. Mégis most pontosan ezt tesszük a dohányosokkal. Régen a romáknak nem volt esélye jobb állás szerzésére még ha képes is lett volna rá mert elutasították faji hovatartozása miatt. Most akár egy roma is kaphat egy jó állást de ha ő (vagy akárki) dohányzik elutasíthatják. Tehát ott vaygunk ahol a part szakad.
Ha ez így megy tovább lassan oda jukadunk ki ,hogy a dohányosokat koncentrációs táborba szállítják. Új fajta rasszizmus jön létre ahol már nem az a kérdés milyen a faji hovatartozásod hanem ,hogy dohányzol-e ,húst eszel-e ,alkoholt iszol-e. Azért nem ilyen súlyos a helyzet (egyenlőre).
Nem lenne szabad ezt hagyni ,mert én ismerek jónéhány embert aki dohányzik de tök rendes és udvarias jó barátaim ,most kezdjem el őket gyűlölni?
Sok ember van aki gyűlöli a dohányosokat és ha tehetné kiirtaná őket nekik azt üzenem mi van ha szabad kezet kapnának és megölnének egy dohányost aki egy rettentő nagy elme és 2 év múlva feltalált volna egy gyógyszert mondjuk a rák vagy az AIDS ellen ami rengeteg emberen segített volna. Csakhogy dohányzott és ezért pusztulnia kellett így még évtizedekig nem lesz gyógyszer.
Igyekeztem logikusan érvelni és remélem elgondolkodtatok néhány embert.
Félreértést elkerülve én nem várom el ,hogy osszátok a véleményem.