• craesh
  #3
  ezt a szöveget most kicsit nehezen értem. azt mondja hogy "bármely eddigi formátum adathordozó rétegeit ötvözhetnék".

  Nem tudom hogy technikailag mennyire különböznek a rétegeke elhelyezkedése megvalositása fizikailag a lemezeken, de ha azt mondják hogy egyszerre tudják megvalositani a különbözö technikákat egy médiumon akkor az megintcsak kapacitás növekedést eredményezne nem?

  De a másik amit nem értek, azaz, hogy ha ötvözik ezeket, akkor mi a joisten fogja azt olvasni/irni? a BLU-RAY és HD-DVD ez két TELJESEN különbözö technikán alapul. az egyik még a vörös másik meg az uj kék lézert használja (90 és 65 nm asszem). Már nem azért, de ha mondjuk itt egy ilyen hibrid lemezt akarok én majd irni, akkor irás közben fogja váltogatni a lézert???
  a két tipus külön szegmenselése sem nagyon megoldás, azaz hogy elöször az egyik tipuson ir, majd ha abbol már nincs több hely akkor meg a másik tipussal. Gondoljatok bele, elkezd egy 20 gigás iso-t irni hd-sen, aztán mikor az tele van, egy másik szegmensre ugrik hogy folytathassa, aztán vissza... nem hogy irásnál de olvasásnál hogy fog ez kinézni? pointerekkel fogja utasitani a rom-ot hogy hova ugráljon az olvasofej hogy megtalálja az adott fájl következő folytatását? :-D

  ó igen...sztem mindenki ilyen lemezeken akarja majd nézni az uj filmeket mi?