Kötelező biztosítások, adók stb..
 • ZilogR
  #154
  Némi alap infóra lenne szükségem, sorry ha nagyon vagyok, ugyanis még jogsim sincs... Tehát az én történetem:

  Feleségem megszerezte a jogsit, ő lenne egy autónak az üzembentartója, én a tulajdonosa. Az adásvétel létrejött a napokban.

  a.) Akkor nekem most kötelező biztosítást kell kötnöm a 2010-es év fennmaradó időszakára?
  b.) És egyben a 2011-es évre?
  c.) Vagy ha a 2010-re megkötöm, akkor ez a biztosító öröklődik tovább 2011-re?
  d.) Az is lehet, persze, h a 2010-esek tarifái nem ugyanolyanok, mint a 2011-eseké és akkor most az első megkötése után váltanom is kell, mert olcsóbbat akarok, amihez külön is kell kötnöm 2011-es évre?

  e.) A forgalmi kiállításához kell ez a biztosítás hogy megkötve legyen vagy ez nem számít, csak legyen megkötve a forgalmi kiállítása után x nappal legkésőbb?
  f.) Jut eszembe: nekem másfél éve(!!! nem vicc !!!) lejárt a személyim, mindenhol az útlevelemet használom a személyazonosság igazolására. Kell kötelezően személyi igazolvány ezekhez a bejegyzésekhez vagy jó az útlevél is?

  g.) Ezek a webes kalkulátorok a mi esetünkben ~30eFt-tól ~136eFt-ig kalkulálnak különböző biztosítóknál. Mi a tapasztalat? Ugyanúgy nem csinál egyik sem semmit, vagy van értelme és tartalma a magasabb tarifáknak? Hol lehet ezeket részletesen megtalálni? (Tudom: Google)
  h.) Ez olyan, hogy ezt fizetem én, amiből az általam okozott károkat fogják megtéríteni? Ha nem fussa belőle, akkor a maradékot én fizetem? Tehát ez a mások jól járását jelenti? Magyarul: ha én egy olyan vezető vagyok, aki tipikusan sokat hibázik és sokszor koccan, ütközik, gázol, akkor válasszak drágábbat, hogy a későbbi sok kiadásom legyen fedezve, míg ha patent profi Sprint Cup versenyző vagyok, akkor minek fizessek, úgyse csinálok bajt?!??

  Előre is köszönöm!