• Indigo
    Ehehehe :) Ebbe a demagógia dologba jól beleszaladtál... Szerintem te csak annyit tudsz afrikáról, meg az ún. negyedik világról, amennyit a híradóban láttál, persze ott meg csak a szerencsétlen, maláriás, legyektől hemzsegő csontsovány éhezőket, menekülteket mutogatják... Grat demagóg barátom!

"Dehogy. Legyen netük, de fontosabb dolgokra is lehet költeni a pénzt. "

Tudod mit? Mondd vissza az internetet, mert fontosabb dolgok is vannak... Egyébként furcsa, hogy te otthonról a karosszékedben ülve megmondod, hogy ki mire költse a pénzét...

"Ha most elzárnák nálatok a vizet/gázt közben meg dupláznák a sávszélt lehet, hogy nem ujjonganál."

Nincs ilyen veszély. Ellenben ha alapból nem lenne víz/gáz, akkor ujjonganék, ha legalább tudnám használni az internetet :)

"Ha a lakosságnak élelmiszerre nincs pénze, majd mobilszámlára meg netre lesz? Nézz körül, itthon se engedheti meg magának mindenki a netet!"

Figyelj, mint említettem is, elsősorban nem a kecskepásztor lakosság fogja beköttetni a netet a nádfedeles kunyhójába... Ezt nem is tudom honnan vetted. Első lörben iskolák, intézmények, egyéb szervezetek fogják használni a netet. És mivel egyéb kommunikációs hálózatuk nem nagyon van, örülni fog a kecskepásztor, ha mobiltelefonon le tud bonyolítani néhány olyan ügyet, amiért különben sok-sok kilométert kellett volna utaznia sok napon keresztül. Egyébként meg hadd ne kelljen már magyarázni, hogy a kommunikációs hálózatok milyen hatással vannak egy ország fejlődésére.

"Szép dolog az információs társadalmat építeni, de az a 21. század, sokak meg örülnének, ha 19. sz. végi színvonalon élhetnének!"

Tudok neked Magyarországon is mutatni olyan településeket, ahol 19. sz végi színvonalon élnek az emberek. Most akkor mi legyen? Az ország többi része álljon meg a fejlődéssel? Információs társadalom... Ilyen ma még sehol nem létezik! A 4. világban azt sem tudják mi az... Ellenben megvan az elképzelésük, hogy az internet és a mobil hogyan és mennyivel fogja megkönnyíteni az életüket.

"Biztosan netre várnak a menekülttáborokban."

Hát ott biztosan nem. Szerinted az egész 4. világ menekülttáborokból áll?

"És miért nem? Mert a net bevezetése előtt építeni kéne a kecskepásztoroknak iskolát? Lehet arra is költeni! Ja, és tanítani net nélkül is lehet, 20 éve se voltunk hülyék."

Ellenben ma szép számmal akadnak nálunk is hülyék... Igen, iskolára is lehet, és KELL is költeni! De nem értem az összefüggést... Netre akkor miért nem költhetnek?

"Már az is sokat jelent, ha van víz meg áram. A számítógép meg állhat az iskolában, de ha szétlőtték a tetjét el kell rakni amikor esik az eső."

És ha van víz meg áram, illetve teteje is van az iskolának, akkor miért is nem köthetik be az internetet?

"Szerintem meg ne botokkal túrkálják a földet, legalább a mezőgazdaságot hozzák rendbe, hogy enni legyen mit."

Ez kábé olyan dolog, mintha Gyurcsánynak azt mondanám: "Feri, hozd rendbe az országot"....................

"Ahhoz, hogy informatikai cégek jöjjenek oda infrastruktúra kell."

Most akkor döntsd már el. Kell az infrastruktúra vagy sem?

"Csak szerintem számítógép nélkül is lehet oktatni és mobiltelefon nélkül kommunikálni."

Középkorba ne küldjük őket vissza? Már akkor is ismerték az abc-t, és füstjelekkel tudtak kommunikálni....... Mellesleg áruld már el, hogy kommunikálsz ott, ahol nincs meg ehhez a megfelelő infrastruktúra? Hmm?

"Sarkított példával élve ez olyan, mint ha mi magyarok kitalálnánk, hogy csinálunk űrprogramot, mert milyen jó, hogy megszedjük magunkat He-3 bányászatból."

Szar példa. Értsd már meg, hogy ezekben az országokban nem "információs társadalmat" akarnak építeni, és NEM ivóvíz és élelmiszer helyett kell nekik az internet...