• bvalek2
    #36
    Egyetértek, elnézést, nem fogalmaztam egyértelműen. Szerintem is Pl. a citromban vannak még anyagok, melyek módosítják a C-vitamin felszívódását, már az is elég hozzá, hogy a gyomrunkba került gyümölcs miatt elindul a nedvtermelés, nő a felszívóképesség, stb.

    Arra gondoltam, hogy sokan nem tudják, hogy molekuláris szinten a mesterséges, és a természetes C-vitamin megegyezik. Mi ebből a tanulság? Vedd be a C-vitamint citromevés előtt :)

    De komolyan, nem véletlen, hogy kikötik, mikor lehet bevenni egy gyógyszert, és mit lehet/kell/szabad/nem ajánlott/tilos fogyasztani szedés közben.

    Nyilván a gyomrunk evolúciós okoból hozzászokott, hogy bizonyos anyagok egymás jelenlétében szívódnak fel, tehát vagy ügyesen keverjük őket, vagy megesszük a kész keveréket: a gyümölcsöt.