nálunk is?
  • ZilogR
    #76
    Én sokat gondolkodtam azon, mit okoz az, ha valaki nem megy el szavazni.

    Javarészt nem dacból nem mennek el az emberek egy ilyen eseményre, mert általában elegendő alternatívából lehet választani. A "nem voksolás" döntése egyfajta "nem érdekel a dolog" viselkedést jelent. Én is ebben a cipőben járok: azzal szoktam magyarázni, hogy nem követem a napi eseményeket (ami igaz is), másrészt nem is értem ezeket a dolgokat (mert a Híradó 5 perces kis blokkjai alapján ne mondja senki, hogy érti a háttérben húzódó eseményeket, hogy a szándékról ne is beszéljünk).

    A döntés nagyon fontos. Attól lesz önbizalmunk, hogy mi hozzuk a döntéseket, ami a sorsunkat befolyásolja. Az olyan ember, aki sohasem érzi, hogy az életét tudja befolyásolni és ezt nem is tette meg soha, örökre olyan lesz, akit ide tesznek-oda tesznek és tűrni fogja. Mivel egy családos ember felelősséggel tartozik a családjáért, nem fog sikeres lenni ebben a szerepben, és boldogtalan életet fog élni. A legnagyobb probléma, hogy ezt a feleségére/férjére és a gyerekeire is "rákényszeríti", mert nap mint nap együtt vannak, együtt élnek.

    A döntés fontos! A jól döntő ember erős: nézd meg a faterodat: egy csökött cérnaf@szú, nagymenőt játszó paraszt, vagy egy erős és sikeres ember? Nézd meg és fogod látni amit leírtam, a saját szemeddel.

    Önámítás, ha azt gondolod, hogy te nem leszel sikertelen. A szavannán mászkáló gazellák vajon gondolják-e azt, hogy az őket kísérő oroszlánok őt fogják megenni? Nem butaság ezen gondolkodni, mert az oroszlánok ettől függetlenül ENNI FOGNAK!

    Csak egy emberközeli példa: az analízis c. tárgy buktatós általában az egyetemeken. A hallgatók kb. 40-60%-a nem teljesíti. De NINCS olyan hallgató, aki azt mondaná, hogy Ő NEM FOGJA teljesíteni! Ettől függetlenül minden évben ekkora a bukási arány!

    -=ZR=-