• szivar
  #76
  Én is láttam. És? Valami különleges dolog a halál?

  "A halálközeli állapot az a halál beállta előtti rövid időszak."
  Valóban. És akkor mi az a halál? Amikor leáll az ember agya? Vagy a vérkeringés? Esetleg leáll a légzés? Elég tág fogalom. Anno, amikor félig beledöglöttem a Dunába, akkor voltak ez irányban tapasztalataim, és valahogy megragadtak bennem az emlékek. Pedig ennek már több mint 20 éve.

  Csapkolódás, kiteljesedett idegbetegség, légszomj. Az delej kifogy az ember végtagjaiból, süllyedés közben szemléli körben a zavaros vizet, Beleszarunk KFT hangulat. Reménykedés. Félelem. Térérzékelés elvesztése, szédülés. Eszméletvesztés közben rettent jó halucinációk. Zuhanás egy hosszú 'alagútba' melynek a végén van valami fényes. Megnyugvás, valami nagyon jó érzés, közel a fény. Filmszakadás. ~20 percel később magamhoz térés, csodálkozás hogy anyámék miért sík idegek valami érthetetlen okból kifolyólag.

  Mint utóbb megtudtam, közel 9 percig voltam a víz alatt, plussz amíg kihorgásztak és kivittek a partra. A parton megállapították hogy se pulzus se légzés. Ott feltámasztotak :D. Valahogy azóta nem aggaszt a halál gondolata, sem a közelsége.

  "...az egyház dumája. De mint ahogy más sem igaz, amit hadoválnak, így ez sem."

  Ez meg nem az egyház dumája, hanem a saját emlékeim leírása. Amit tapasztaltam, csak azt írtam le. Sem többet sem kevesebbet. Egyszer te is kifogod próbálni hogy milyen érzés ;).