• wanek
    #65
    "Végső soron nem félelem és kétségbeesés, hanem határtalan nyugalom és végtelen üresség ami tele van valami nagyon megnyugtatóval. És egyálltalán nem félelemetes." - ezt honnan veszed? Láttam már pár embert meghalni (nem filmekben, hanem személyesen láttam), egyik sem tűnt nyugodtnak.
    A halálközeli állapot az a halál beállta előtti rövid időszak. Halál utáni állapotról meg ugye semki sem tud beszámolni, de mindenkinél eljön ez a pillanat... A halál beállta előtt igenis erős fájdalmak vannak. A szívleállás után az agy még rövid ideig működik. Észreveszed, hogy nem ver a szíved (ezt lehet érezni), és iszonyatosan megijedsz, félsz, hogy meghalsz. Mivel az agy oxigénellátása leáll, elkezdesz hallucinálni, és egyre álmosabb leszel, mint aki 1 hete nem aludt, majd a külvilág megszűnik számodra. A szívleállás után kb. 7-10 perc múlva beáll az agyhalál is, innentől menthetetlen mindenki. A test bomlásnak indul.
    A "határtalan nyugalom" és "végtelen üresség ami tele van valami nagyon megnyugtatóval" az egyház dumája. De mint ahogy más sem igaz, amit hadoválnak, így ez sem.