• zzebi
    #33
    Nem igazan ertem a valaszodat.

    Sokan mondjak, hogy valoszinuleg a mai fizikai ismereteinkrol is bebizonyitjak majd idovel, hogy tevedes volt mind. Ez tortent a tortenelem folyaman sok elmelettel. Am ez valoszinuleg nem igaz. A mai helyzet teljesen mas, mint pl az 1400-as evekben. Ma a fizikusok mar nem Istenre fogjak a megmagyarazhatatlan megfigyeleseket.

    Tevhit, hogy a nagy fizikusok mind belattak, hogy Isten iranyitja a vilagmindenseget. Erdemes belelolvasni nehany 20. szazadi fizikus konyveibe. Feynman, Hawking, Penrose, stb... mind azt mondja, hogy Isten letezhet, de szerepe legfeljebb annyibol allt, hogy megalkotta a fizika alapveto torvenyeit az osrobbanas elott.
    Erdekes, hogy egyik sem mondja ki, hogy letezik Isten, de talalnak neki helyet egy kis zugban, hogy mindeki megtalalhassa benne az maga igazat.
    A lenyeg viszont, hogy mindegyikojuk szerint az osrobbanas utani esemenyek vizsgalata szempontjabol irrelevans Isten lete/nem lete, mivel ezen esemenyeket mar nem befolyasolhatja.

    Ezzel le is zartuk a temat, mivel tehat a mai fizika nem enged meg megmagyarazhatatlan "lyukakat" az elmeletekben. Nehany szaz eve meg lehetett pongyola egy erveles, de a mai fizikaban mar mindennek konzisztensnek kell lennie.