Minden ami a debian linuxal kapcsolatos!
  • Max7
    #60
    nyilván az ember elsőször otthoni gépen kisérletezget hogy mit hogyan merre és mi mire való és ha már megy akkor el tudja dönteni hogy egy server esetén erre szükségvan-e vagy nem éri meg foglalkozni vele, de nagyon sok cikket olvastam hogy szükség van ilyesmire mint te is említetted biztonsági okokból!

    agyalok ezen még meg persze elolvasom a szakirodalmat hozzá, de kicsit aggaszt hogy mindig új kernelt kell fordítani :S ha csak olyan modulokat szedek ki amire biztos nem lesz szükségem (erre itthoni gépen van de csak példaként mondom pl usb kezelés) akkor is újra kell fordítani ha mondjok csak ramot pakolok a gépbe vagy mondjuk egy procit esetleg hálókártyát cserélek?

    más: 2 napja elszált a raid vezérlő kártyám itthon és a két 250-es sata vinyomhoz nem férek hozá.. ez megfelelő lökés volt számomra hogy egy ide vinyóra felpakoljak egy debian linuxot... fel kellet forgatnom a házat hogy találjak olyan hálózati kártyát amiből van elfekvőbe vagy 5 nálam.. hogy hálózatot (internetet) tudja varázsolni mert nem ismerte fel mint hardware eszközt.... kaptam anno flopy-t a hálókarihoz rajta is van hogy linuxhoz való software is van rajta, de hasztalan volt... ezt hogy tudom legközelebb kiküszöbölni? ez egy edimax 10/100-as kártyánál és az első gigabites kártyák közt megjelent surecom ep-320-TX1 kártyánál fordult elő!