• Zedas
    Ember, most komolyan, ezzel a színvonallal fáradj át az Indexre, ott írogathatod be első hozzászólásra hogy 'első', mert amit itt levezettél az valami fenomenális hozzá nem értést mutat.

"Erőforrás igényes, mert csillivilli a felülete és kernelszinten kezeli a .NET 2.0-t."

A csillivilli felület teljesen a DX9 feladata, tehát egy DX9-es kártyán épp hogy a felület gyorsabb Vistán mint XP-n mivel a grafikus funkciók jó részét a HW látja el, azokat is ami eddig SW volt. A lassulás más okokra vezethető vissza, de az RC1 már majdnem olyan gyors ugyanazon a gépen mint az XP.
    Abban igazad van hogy a .Net már a kernel része, de egyrészt .Net3 van a Vistában és nem 2, másrészt IL kódot továbbra sem fogsz látni a kernelben csak gépi kódú dolgokat, így tökre lényegtelen hogy most .Net-ben vagy C-ben van e megírva valami, csak az illesztő felület változik.

"Meg van ami kernelen kívül futkosik és zabálja a memóriát."

Most szerited hogy futnak a programok? Vagy neked minden a kernelben fut és nem fogyaszt memóriát?

"Igen támogatja a DX10-et. De mellé tehetsz egy 2gigányi ramot és az alap DX10-es videókarik is erősen még 100ezer körül vannak."

1. Nem lehet DX10-es kártyát venni még, sőt be sincsenek jelentve, ezért fura hogy te már az árazást is tudod.
    2. A Vista Aeroglass felületéhez nem kell DX10 csak DX9. A játékokhoz kell majd DX10.

"Linux=64bit support,virtualizáció,akár 32 vagy több mag kezelés. Ezt a win pár évig nem múlja felül."

A több mag kezelését már a Win2k is tudta (én jópár éve láttam egy nyolcmagos HP szervert). Pár éve már van 64 bites XP és 2003.

"Pont te szólsz be nekem? :DDD Tedd fel a gépedre, aztán örülj neki,kár,hogy a progik 80%-a meg se fog nyikkanni rajta. Wazze lilád nincs szerintem mi az a .NET"

A programok elenyésző része NEM fut rajta.
    Mellesleg nekem úgy tűnik hogy neked sincs gőzöd róla hogy mi a .Net.

"Semmilyen win32-es alkalmazás nem fog futni, illetve, semmi olyan ami winapi függvényeket használ, mert a .NET rendszerre támaszkodik teljes egészében a Vista. Olyasmi, minta Javas telefonnal amin nincs oprendszer szeretnél .sys vagyis simbyanos progikat futtatni. Nem fog sikerülni."

A teljes Win32 API és COM modell elérhető a Vistában egy virtualizációs rétegen keresztül a régebbi alkalmazások számára.
    Semmilyen -> semilyen
    simbyanos -> symbian

És bármilyen meglepő lehet számodra, igen, C++ -ban is lehet .Net hívásokat csinálni! Sőt lehet olyan kódot írni ami más .Net kódok látnak! Hihetetlen ugye!?

Az rendben van egyébként hogy hülye vagy hozzá, csak legalább csöndesen, magadba fordulva csináld, ne terjeszd.