Riasztók
  • Borg
    #20
    Persze, egy olyan embernek aki tapasztalatlan e-téren.
    Másrészt egy gyártó sem gyárt 5 féle riasztót, de még kettőt se. Egyfélét gyárt, és azt különböző perifériákkal, szenzoros kiszereléssel látja el. Ettől még azonban a kiiktatása, hatástalanítása ugyanaz a feladat marad.
    És aki el akar lopni egy autót, az igenis felkészül annyira, hogy tudja mihez nyújon hozzá, ha egyszer oda kerül a sor.
    Talán ha nem lopnának ennyi autót, akkor jogos lenne, hogy ennyire alábecsülitek őket, de így...

    Mindegy, a legjobb védelem, ami egyedi. Amit nem kapsz meg boltban, meg a lopó se. Gyújtás, benzinpumpa stb megszakítása, a lehető legegyszerűbb módon egy relével, meg egy kapcsolóval. Mindkettőt (és a szakítási pontot is) úgy eldugni, hogy jó sok keresgélésbe, bontásba kerüljön kiiktatni, megtalálni.

    Vagy: Hatásos lehet egy egyéni lezáró szerkezet is. Én csináltam ilyet, még 2 éve :) A pedál lezárást választottam, csináltam egy béklyót edzett TH2379-ből, amit ha összecsukok, megfogja, és feltámasztja a pedálokat. Keresztben át tudok dugni egy régi fajta, elzett félhengerzárat. A félhengerzár reteszeli, majd a hengerzárban a kulcsot elfordítva maga is reteszelődik kihúzás ellen. Szétütés ellen 3db 10-es illesztőszeg véd, flex nem viszi az edzett cuccot, a hengerzár pedig lefelé néz, felülről zárt az ürege, szal még savat sem önthet bele :) Megütni, megfúrni nem tudja, nem fér hozzá, alatta nincs annyi hely. Kulcs nélkül nem nyitja ki. Meg én se :DD