A mágneses, elektromos tér, és elektromágneses tér mivolta, \"anyagisága\"
  • Rudicsek
    Hello!

Szerintem te tanár vagy, ha nem akkor legyél az ;)!

Amire eddig kíváncsi voltam azt tökéletesen megválaszoltad. Ám eközben újabb kérdések merültek fel bennem :

Ha az elektronok taszítják egymást a fotonjaiknak köszönhetően, akkor a mágneses tér miért is vonza a vasat ill. egyéb fémeket (mást is vonz?!)? :)
    ---------------------
    A kvantumokat mint energiacsomagokat hogyan kellene elképzelni?
    ---------------------
    A transzformátoros rész kapcsán jutot eszembe: Hobbiból már több generátost is építettem. Adott egy egyszerü generátor ami egy tekercsből és egy mágnesből áll, amely a tekercs közepében a saját tengelye körül forog. A tapasztalatom az volt hogy a generátor csak akkor működik ha az állandómágnes északi és déli fele által alkotott forgási sík merőleges a tekercs szálaira. (ezt különben tanultuk már fizikából csak visszafelé: "áramvezető mágneses mezőben") Szóval ha a generátor rézdrótjai az "x" koordinátatengely ahol az áram folyik, akkor az "y" a forgásiránya a generátornak (az észak-dél egyenesnek) és "z" a mágneses mező (ami elméletileg kifelé néz).

A kérdésem az lenne, hogy itt a mágneses mező(indukcióvonal) mért csak úgy hat az elektronokra(áramirány)(illtve fordítva) ha merőlegesek egymásra?
    ---------------------

Nagyon köszönöm, hogy az eddigieket leírtad!