• StephenKing
    #164
    Na még csak ez hinyozna:
    David Villa 2005 tavaszán igazolt a Real Zaragozától Valenciába, és az elmúlt három évben együttese legeredményesebb támadója volt. Ebben a szezonban viszont nem megy neki a játék, és Ronald Koeman vezetőedzővel is megromlott a viszonya, ezért szívesen váltana csapatot.
    A 26 éves spanyol csatár a goal.com-on megjelent nyilatkozatában elmondta, hogy minden évben szokott különböző csapatoktól ajánlatokat kapni, de eddig nem foglalkozott komolyan a távozás gondolatával.

    „Ronald Koeman mellett nem tud fejlődni a csapat, és én sem, ezért az elmúlt évekkel ellentétben most szívesen elhagynám Valenciát – mondta Villa. – Nyáron már elutasítottam egy angol ajánlatot, de ha újra hívnak, akkor már nem fogok nemet mondani, mert szívesen kipróbálnám magamat a szigetországban.”

    A hírek szerint a nyáron a Tottenham hívta a csatárt, de korábban a Juventusnál is szóba került a neve. Az angol csapatot most a spanyol Juande Ramos irányítja, aki a Primeira Divisiónból jól ismerheti Villát, így nem lenne meglepő, ha szívesen látná együttesében.

    Villa első valenciai évében 25 bajnoki gólt termelt, míg a tavalyi szezonban 16-szor volt eredményes, de például a 2006-os világbajnokságon is lőtt három gólt, amivel hazája leggólerősebb támadója volt. Ennek fényében nincsenek kétségeink afelől, hogy a nyári átigazolási időszakban lesznek kérői napjaink egyik legjobb spanyol csatárának.